Oddworld: New 'n' Tasty letos dorazí na Switch
zdroj: tisková zpráva

Oddworld: New 'n' Tasty letos dorazí na Switch

12. 8. 2020 10:11 | Bleskovky | autor: Pavel Makal |

Značka Oddworld nás provází už dlouhých třiadvacet let. Zvláštní, podivný svět a jeho obyvatelé se nám prvně představili v roce 1997 s titulem Abe‘s Oddysee, na který o rok později navázal Abe‘s Exodus. V obou těchto hrách jste měli za úkol v roli velmi křehkého, ale relativně mazaného Mudokona zahránit své druhy ze spárů zlotřilých Glukkonů.

V následujících letech vyšlo v sérii Oddworld ještě pokračování Munch‘s Oddysee a také akční adventura Stranger‘s Wrath, která přinesla úplně jinou hratelnost a i přes svou originalitu a pozitivní recenze se stala komerčním propadákem.

V roce 2014 pak vyšel titul Oddworld: New ‘n‘ Tasty, který je remakem vůbec první hry série. Hra původně vyšla na PlayStation 4, aby se následně dočkala portů na celou řadu platforem, mimo jiné i na Wii U, PS Vitu, iOS či Android. Po šesti letech se nyní hra dočká i portu pro Switch.

Relativně krátká tisková zpráva sice vtipně komentuje kvality hratelnosti a čerstvost ingrediencí, které byly při vývoji použity, zároveň ale nečekejte, že by nový port přinesl zásadnější změny nebo třeba vylepšenou grafiku. V plánu jsou nicméně hned dvě fyzické edice hry, kromě té běžné si můžete předobjednat limitovanou, která kromě samotné hry obsahuje i samolepky a klíčenku.

Oddworld New-n-Tasty Switch Limited Edition zdroj: Microids

Oddworld ještě zjevně neřekl poslední slovo, v současnosti čekáme na další pokračování s podtitulem Soulstorm. Ten má být kompletní reimaginací Abe‘s Exodus a dorazit na naše obrazovky by měl ještě v letošním roce.

Nejnovější články