Vetřelec v Alien: Isolation se chová tak, aby hráče nenechal v klidu
zdroj: tisková zpráva

Vetřelec v Alien: Isolation se chová tak, aby hráče nenechal v klidu

13. 3. 2014 19:15 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Tak alespoň chování xenomorfa v novém videu z Alien: Isolation vysvětluje banda vývojářů z Creative Assembly. Hlavním cílem je prý vytvořit "hru, v níž se nikdy nebudete cítit v bezpečí" a "znovu z Vetřelce udělat děsivé stvoření". Krom slibů ohledně zahuštěné atmosféry se na videu dočkáme i několika záběrů z přímého hraní.

"Dle toho, jak opatrně lidé Alien: Isolation hráli, jsme v některých případech byli svědky toho, že setkání (s Vetřelcem) trvalo až půl hodiny. Nelze toho dosáhnout pomocí skriptů. Jakmile hráč přijde na to, dle jakého vzorce se Vetřelec chová, přestává se bát. Proto (náš Vetřelec) nesleduje žádné předurčené cestičky ani se nechová dle daného vzorce, který by mu říkal, co má přesně dělat. Jednoduše reaguje na přítomnost hráče a jeho chování," říká v upoutávce designér Gary Napper.

Jak tedy vlastně bude Vetřelec na hráče útočit? Dle jiných částí videa má jen následovat své virtuální smysly a zřejmě tak hráče "stopovat". Je lovcem v tom nejzákladnějším smyslu slova...

...

Z dalších pikanterií sotva tříminutového videa vyplývá i vizuální náročnost budování herního prostředí hororu nebo snaha o podchycení jakéhosi základního strachu, tak často obtížně simulovaného zrovna ve hrách. "I kdybyste našli zbraň, vaše první myšlenka by byla 'uslyšel by Vetřelec, kdybych vystřelil?,'" dodává jiný vývojář. Inu, budeme držet palce, aby nešlo o plané sliby jako minule!

Nejnovější články