Ubisoft oznamuje remake Flashbacku od tvůrce originálu
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft oznamuje remake Flashbacku od tvůrce originálu

11. 4. 2013 11:29 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Zpátky v dřevním roce 1992 vytvořil jistý Paul Cuisset pro Amigu a později i MS-DOS (1993) sympatickou plošinovku Flashback. Leč pro nahuštěný sci-fi příběh i rotoskopované animace si ji dodnes řada lidí plete s pokračováním Another World. Tomu se ovšem nyní rozhodl zatnout tipec Ubisoft, když čerstvě oznámil HD reimaginaci původní hry v Unreal Enginu. A bonbónek na závěr – na hře (spolu)pracuje patero vývojářů původního Flashbacku včetně Paula Cuisseta samotného.

...

Staronová hra je podle vývojářů "věrná duchu předlohy", ale "naplno využívá výhody současné výpočetní techniky." Zachovány tedy budou postavy, arkádová hratelnost i příběh o mimozemských měňavcích útočících na Zemi. Flashback HD se však přesto opře o moderní kanátek z Unreal Enginu a několik dalších novot.

Právě s jejich přítomností však souvisí i důvod k mírné skepsi. Anoncovaný systém zkušeností asi ještě nikoho nenaštve. Řeči vývojářů z Cuissetova VectorCell o "nových zvratech, které nezapomenete" nebo úpravě levelů, které v původní hře "byly dnešním pohledem příliš náročné" totiž dávají příčinu vyhlížet tak trochu kočkopsa…

Možná však Cuisset skutečně zajistí ducha předlohy a rozumnou míru inovací; jak se ostatně říká, "poprvé je to vždycky nejhorší". Flashback HD vyjde pro Xbox Live Arcade a PSN už v průběhu léta. A do té doby si můžete v tomtom let's play videu připomenout atmosféru původního majstrštyku.

Nejnovější články