Tvůrci Dreamfall: Chapters odhalili kyberpunkový Europolis
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Dreamfall: Chapters odhalili kyberpunkový Europolis

22. 2. 2013 16:10 | Video | autor: Adam Homola |

Dreamfall: Chapters zbývají na Kickstarteru ještě dva týdny a už teď má na kontě něco málo přes milion dolarů. Vývojáři z Red Thread Games nelení a snaží se sypat aktualizace, co nejčastěji a v té aktuální došlo na prezentaci druhého herního světa. Zatím jsme viděli jen krásnou Arcadii, což je hezký fantasy svět plný stromů, rozkvetlých luk, a vůbec je radost na ni pohledět. Druhý svět, Stark, byl odhalen právě dnes, konkrétně jeho část zvaná Europolis.

Europolis je evropské kyberpunkové město skládající se z bývalého Polska, Německa, České Republiky, Belgie a Nizozemska. Tvůrci v čele s Ragnarem zatím mlčí a k nové lokaci slibují hromadu detailů v následujících dnech. Teď to má být o samotném odhalení města. Těch pár střípků, které ve videu přece jen zazní, jakoby z úst CD Projektu vypadli. Ostatně i ten první artwork vypadá jako by snad patřil do Cyberpunku 2077. Na video se můžete podívat po rozkliku:

“Evropa se stala dystopickou městskou pustinou. Europolis je kyberpunková vize budoucnosti. Je to temné město s ulicemi plnými zločinu, neonovými cedulemi a pochybnými nočními kluby. Lidé tam chodí setřást realitu do továren na sny,” popsal stručně Ragnar Tørnquist, šéf Red Thread Games, Europolis ve videu. Záběry na videu jsou sice přímo ze hry, ale ta je tepve na začátku vývoje, tudíž to ve finální verzi bude nakonec vypadat výrazně lépe.

zdroj: Archiv

Připomeňme, že hra už dosáhla několika stretch goals, takže kromě Windows vyjde také na Mac a Linux. Při pokoření hranice 950 tisíc dolarů jsme získali navíc The Loremaster, což by měla být jakási herní knihovna o všem podstatném ve světě Dreamfallu.

Hranice jednoho milionu dolarů padla před chvilkou a zaručí nám větší hru - víc lokací, postav a příběhů. Za milion a padesát tisíc získáme navíc House of All Worlds, novou lokaci mezi oběma světy. A pak jdou stretch goals dál a dál, až ke dvěma milionům dolarů. Co se skrývá tam, zatím vývojáři neprozradili.

Red Thread Games oslavují překonání hranice jednoho milionu dolarů:

Nejnovější články