Trojice klimaticky odlišných regionů zajistí Anno 2205 nekonečnou hratelnost
zdroj: tisková zpráva

Trojice klimaticky odlišných regionů zajistí Anno 2205 nekonečnou hratelnost

22. 10. 2015 18:31 | Video | autor: Honza Konfršt |

3. listopadu se fanoušci budovatelských strategií a sci-fi budou moci v novém dílu zavedené série Anno podívat do relativně blízké budoucnosti roku 2205. Aktuální trailer je prvním z plánovaných video vstupů, ve kterém nám autoři odhalí jeden po druhém všechny zásadní prvky této strategie. Tím první je takzvaná multi-session gameplay, ve které si v roli hráče můžete vybrat, kam a na jaké místo mapy zrovna soustředíte pozornost.

Jednotlivé mapy jsou rozděleny do tří oblastí – na arktické, měsíční a mírné klima, jaké známe například z našich luhů a hájů. Každý z regionů obsahuje trojici scénářů, kde se mohou hráči usadit. Vedle toho Anno 2205 nabídne vesmírnou stanici, sloužící hráčům jako sociální hub, a dva sektory takzvaně krizové, kde lze k vyřešení krajních scénářů nasadit také sílu. To činí Anno 2205 se svými dvanácti sektory zatím největší hru série, která nabídne takřka nekonečnou hratelnost – všechny sektory lze postupně obsadit a všechny takto obsazené si pak žijí vlastním životem. Pokud hráč zrovna věnuje pozornost oblasti jiné.

Záběry jsou doprovázené komentářem kreativního ředitele hry Dirka Riegerta a kromě hraní v rámci sektorů se Riegert ve druhé polovině videa věnuje právě trojici regionů a jejich zvláštnostem. Například v arktické oblasti továrny produkují teplo, což v praxi znamená, že se obyvatelé soustřeďují právě okolo nich. Měsíční krajina pak nabídne starost o radiaci, meteoritické deště a samozřejmě také přibude péče o životadárný kyslík.

zdroj: Archiv

Nejnovější články