Trailer Alien: Isolation vám ukáže, jak na vetřelce nevyzrajete
zdroj: tisková zpráva

Trailer Alien: Isolation vám ukáže, jak na vetřelce nevyzrajete

10. 9. 2014 10:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak ukázat hru a přitom z ní neukázat moc, protože čím víc víte, tím méně budete překvapeni? Creative Assembly tenhle u Alien: Isolation rébus nyní zkouší řešit skrze sérii videí How Will You Survive?, byť předpokládám, že obsahově jde spíše o „How You Won't Survive.“ Minimálně to naznačuje první video z téhle řady, v němž v kůži Ripleyové zdrháte a...

Na jednu stranu nejde o nic nápaditého, na druhou stranu, když se dobře vcítíte do scény, je to možná přesně ten typ chování, který byste zvolili. Vetřelec zrovna někde trhá nějakého civilistu, k dalším dveřím je to kousek, tak šup, přeběhnout, dokud se baví cupováním nešťastnějšího příslušníka homo sapiens. Jak to ale může dopadnout vám video ukáže ve všech detailech.

Napadá mne i, že je to efektní a originální způsob, jak navodit strach v generaci hráčů, která je bombardovaná lekačkami, které se tváří jako horor tím, že vás překvapí bafnutím ze tmy a přitom vám ukáží nějaký hnusný obličej, silně inspirovaný klasickým japonským hororem. Tady nevidíte nic, vetřelec se vám neukáže na dramatickou vteřinu, prostě najednou už postava neběží a ohrožení a smrt přišly přesně z toho místa, které instinktivně vyvolává pocit strachu a nejistoty – ze zad.

Samozřejmě to patří pro ocas, jsem si celkem jist, že zde budou i momenty, kdy vám xenomorf ukáže svou rozesmátou tvář s dvojicí čelistí, než vám provede nešetrnou lobotomii. Myslím ale, že právě v těchto drobných nuancích bude ležet jedna ze silných stránek Alien: Isolation. Definitivně se o tom přesvědčíme 7. října, kdy hra vychází na PS4, Xbox One, PS3, X360 a PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články