Stylový Aztez v sobě kombinuje strategii s arkádou
zdroj: tisková zpráva

Stylový Aztez v sobě kombinuje strategii s arkádou

5. 9. 2013 12:57 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Patříte k těm, které nový Total War: Rome II příliš nenadchnul? Pak se možná zhlédnete v roky vyvíjené indie záležitosti Aztez. Ta je totiž kombinací tahové strategie a akční hopsačky – v prvním žánru tak na "mapě světa" spravujete své impérium, v tom druhém zase vlastnoručně řešíte lokální bitky. Po skoro roční informační pauze se Aztez opět připomenul stylovým trailerem a slibuje vydání v roce 2014.

Bojovat v pohledu z boku se přitom nebude jen expanzivně, ale i v rámci nepokojů uvnitř aztécké říše. Článek z IndieGames sdělil, že bojovkové mise nebudou jenom náhodným mlácením panáků, naopak jejich cíle i dopady budou značně svázány se situací na globální mapě. "Jedno vaše město může například postihnout morová nákaza. Kvůli ní se budete moci vydat do města zabít přenašeče než nemoc rozšíří. Jiným příkladem je potlačení rebelů, kteří povstali kvůli daním. Neúspěch mise může znamenat ztrátu peněz, ale i ztrátu celého města."

Hra cílí na rychlé, jednoduché zápasy s akcentem na znovuhratelnost - to znamená měnící se náhodné události nebo drop za úspěšné mise. Hlavním inspiračním zdrojem je 8 let starý roguelike Weird Worlds: Return To Infinite Space.

...

Podle RPS Aztez na PAX ohromil pěknou řádku návštěvníků. Amatérské studio Team Colorblind, složené spíše z nadšenců než veteránů, má na svém kontě takové "světoznámé" tituly jako Off-Road Velociraptor Safari, Minotaur China Shop, Blush nebo Crane Wars, což jsou sice zábavné hříčky, leč neudělaly příliš velkou díru do světa. Doufejme proto, že kladné ohlasy přimějí autory Aztezu dotáhnout projekt do šťastného konce, vysokých prodejů, soukromých ostrovů či pokračování kvalitnějších prvního dílu!

Nejnovější články