První záběry z Outcast HD ukazují, nač tvůrci vybírají peníze
zdroj: tisková zpráva

První záběry z Outcast HD ukazují, nač tvůrci vybírají peníze

24. 4. 2014 10:43 | Video | autor: Ladislav Loukota |

I přes povedený grafický facelift bojuje Kickstarter projekt HD remaku akční adventury Outcast stále s nepřízní osudu. Trio vývojářů původní hry sice v novém updatu uveřejnilo osmiminutovou ukázku ze hry, ale inovace se na záběrech perou se závanem staroby.

Někdy je to zjevně záměr. V záběrech například stále najdeme původní 3D model hlavního hrdiny, stejně jako jedné vedlejší postavy, což vedle parádní grafiky prostředí působí jako dopad pěsti na nebohé oko divákovo.

Vývojáři však kontrast nové grafiky prostředí a starých modelů postav cíleně využívají, aby hráčům předvedli, na co potřebují vybrat 600 tisíc babek. Na každý pád vzhled otevřené mapy působí dechberoucím dojmem, i když tomu výrazně pomáhá původní soundtrack. V levém horním rohu videa navíc běží původní voxelový engine, každý tak může přímo srovnávat pokrok, kterého se vývojářům už nyní podařilo dosáhnout.

Ne vždy se však lze ubránit srovnání s moderními hrami. Jednoho při sledování videa napadne, že pořádný remake původního Outcastu pro dnešní éru by snesl více novinek než jen úpravu enginu - například sandboxové úpravy terénu nebo novou AI nepřátel. Při dalším zasahování už by ale šla do kytek původní atmosféra. A na původních tvůrcích Outcastu z Fresh3D Inc je rozhodně vidět, že právě atmosféru se snaží stůj co stůj zachovat, byť jejich snaha z půlky působí jako z nouze ctnost.

Byla by každopádně škoda, kdyby jejich usilovná práce přišla vniveč – případně jim proto přihazujte na tomto odkaze. Kickstarterová kampaň je za polovinou a zatím se nevybrala ani polovina požadované částky.

zdroj: Archiv

Nejnovější články