První dojmy z hraní H1Z1 potvrzují, že DayZ má ambiciózní konkurenci
zdroj: tisková zpráva

První dojmy z hraní H1Z1 potvrzují, že DayZ má ambiciózní konkurenci

1. 7. 2014 11:41 | Video | autor: Aleš Smutný |

Pořád sice budu tvrdit, že H1Z1 je jen prostý kalkul, který kombinuje multiplayerové survival hity DayZ a Rust, ale zároveň nejde o nic, co by vypovídalo o kvalitách hry. Na záznamu z E3 dema je ale vidět, že Sony má v rukách potenciální pecku, která může do nelítostného souboje koncepčně podobných online her výrazně promluvit.

Video ukazuje primárně nebojovou složku hry, bojová probíhá jen tak mimochodem a ještě jen mezi hráčem a zombiemi. Kácíte tedy strom, což mohou sledovat ostatní hráči a následně si na vás počíhat. Vyrábíte též pasti na zvířata nebo rovnou luk. Auto potřebuje k provozu benzín, člověk potřebuje k provozu vodu, a když nepostavíte lapač rosy, můžete se třeba napít vody z řeky, jen počítejte s tím, že vám ubere zdraví.

Stavba obrovské platformy, na níž má stát váš baráček „z kapsy,“ vypadá směšně, ale je třeba říci, ji měl jeden z tvůrců (Jimmy Wisenhunt) předem připravenou. Je jasné, že stavba vlastního obydlí bude jedním z největších lákadel H1Z1, samozřejmě společně se sociální interakcí s jinými hráči. Největším strašákem tak zůstává free to play model, byť se v Sony dušují, že mikrotrasakce udělají tak, aby sedly všem. Ale o tom už psal Adam ve svém článku.

Zatím H1Z1 vypadá nadějně, což říkám i přes svou nechuť k zombie žánru a zabijáckým orgiím, v něž se tyto „sociální“ hry zvrhávají.

zdroj: Archiv

Nejnovější články