Podpora Kinectu ve FIFA 13 přinese i nadávky sudímu
zdroj: tisková zpráva

Podpora Kinectu ve FIFA 13 přinese i nadávky sudímu

24. 7. 2012 12:00 | Video | autor: Petr Poláček |

Pokud jde o využití Kinectu v klasických (čili ne taneční nebo pohybových) hrách, tak zastávám spíše skeptický postoj, protože navzdory efektivnosti a občasné efektivitě hlasových příkazů je v drtivé většině vpřípadů jednodušší udělat akci manuálně tlačítkem. A prezentace využití Kinectu v X360 verzi chystaného fotbálku FIFA 13 můj dlouhodobý dojem nijak nevyvrací, právě naopak. Na něco se při hraní bude Kinect hodit, na něco ne. Třeba hráče budu nadále střídat manuálně, protože to budu mít rychleji, než kdybych to chtěl přikazovat hlasem.

zdroj: Archiv

Změna taktiky hlasem naopak vypadá užitečně, je rychlá. Přikazovat AI spoluhráčům, aby vystřelili nebo nahráli, to asi rovněž nechám v kompetenci tlačítek. A tak mi na konec zbývá nejužitečnější využití Kinectu ve FIFA 13 – nadáváním rozhodčímu. Jedině tento konkrétní prvek využívá Kinect přirozeně na činnost, která se tlačítky buď emulovat nedá, nebo jen dosti obskurně.

Docela mě baví informace o tom, že když si rozhodčímu postěžuju, tak hned nemusím dostat kartu, ale bude si mě pamatovat a vrátí mi to přísnějším posouzením jiné situace. No prostě se bude mstít, jak typické. Minimálně kvůli tomuto prvku, myslím možnost postěžovat si nahlas na adresu rozhodčího přímo ve hře, jsem svolný X360 verzi hry vyzkoušet. Jednak bych se mohl bavit samotným fotbalem, ale hlavně bych tím jedním vrzem odbyl i docela solidní psycho terapii.

Nejnovější články