Overwatch představuje robotického mnicha Zenyattu a medičku Mercy
zdroj: tisková zpráva

Overwatch představuje robotického mnicha Zenyattu a medičku Mercy

15. 5. 2015 14:00 | Video | autor: Aleš Smutný |

Chystaná blizzardí multiplayerová střílečka Overwatch se po chvíli mlčení připomíná dvěma novými videi, v jejichž rámci představuje další z hrdinů – robotického mnicha jménem Zenyatta a medičku Mercy. Zenyatta patřil ke skupině robotů, která dospěla k duchovnímu prozření, přeprogramovala se a v Himaláji založila mnišskou komunitu, která hlásala společenskou harmonii a respekt k životu. Z robotů se staly na Zemi mediální celebrity, ale jeden z nich, Tekhartha Zenyatta, byl přesvědčený, že by se měl vydat do světa, navázat vztah s dalšími lidmi (bytostmi) a pomáhat potřebným. Jak takové pomáhání může také vypadat předvádí sedmiminutové video z jednoho zápasu.

Samotný nápad s robotickým mnichem je dobrý a animace jeho končetin ve hře dodávají onu třešničku na dortu. Jen si nejsem jist, zda se mi opakující se hlášky po čase nezají, možná by neškodila menší frekvence, protože i v tomto videu je za chvíli jejich opakování spíše otravné.

Zenyatta je rolí support postava, což se odráží i v jeho schopnostech. Orb of Harmony vyčaruje kouli, která se připojí ke spojenci a dokud jste naživu, průběžně jej léčí. Podobně funguje Orb of Discord. Dokud Zenyatta žije, koule přucucnutá k protivníkovi zvyšuje poškození, které dostává. Obě tyto schopnosti jsou tedy de facto pasivní a spíše vybízí hráče, aby je použil a pak se zdekoval a kontroloval situaci z dálky, protože efektivita závisí na jeho přežití.

Přímočařejším útočným prostředkem je Orb of Destruction, prosté vržení energetické koule, která způsobuje okamžité zranění. Můžete je házet po jedné a nebo vypálit v salvě několika. Ultimátní schopností Zenyatty je Transcendence. Po jejím použití se pohled přepne do třetí osoby, mnich začne levitovat, nemůže útočit ani používat schopnosti, ale zároveň je na krátkou dobu nezranitelný a léčí všechny spojence kolem sebe.

Ze záběrů vypadá Overwatch sympaticky dynamicky, byť mi zrovna tato mapa přijde poněkud malá a boj se motá skoro na pětníku. Nejvíc si slibuji od opravdu různorodých hrdinů s odlišnými styly. Momentálně se můžete přihlásit do bety hry, kdy vyjde ostrá verze je zatím ve hvězdách.

zdroj: Archiv

Druhou postavou, která si vysloužila své vlastní 10+ minutové video z jednoho zápasu, je Mercy, vlastním jménem Angela Ziegler. Mercy hraje na rozdíl od Zenyatty roli podpory, konkrétně přímo týmového léčitele. Jestliže chcete provést velký frontální útok na nepřátele, měli byste mít za zádami Mercy. Pak půjde všechno líp.

Stejně jako všichni ostatní hrdinové, i Mercy má své unikátní schopnosti. Tou první je hůlka Caduceus Staff, kterou budou vaši spoluhráči milovat. Hůlka má totiž dva energetické proudy, kdy jeden léčí a druhý zvyšuje sílu útoku. Vždycky se tak musíte podle situace rozhodnout jestli chcete útočícího spoluhráče spíše léčit, nebo mu zvyšovat poškození. Obojí zároveň jen tak neuděláte.

Když půjde do tuhého, mám Mercy k ruce Caduceus Blaster. Nejde o nic jiného než o víceméně klasickou energetickou pistoli. Silná moc není, ale v nouzi nejvyšší vám pro sebeobranu poslouží. Když se do nouzové situace dostane naopak někdo jiný, můžete se k němu dostat rychleji, než kterýkoliv jiný spoluhráč. K tomu vám poslouží schopnost Guardian Angler - rotáhnete svá křídla na speciálním obleku a přeletíte obrovský kus mapy ve velké rychlosti.

Poslední normální schopností Mercy je Angelic Descent. Ten tlumí pád z velkých výšek, takže se nemusíte bát rychle skočit ze střechy vysoké budovy na zem. Pád, který by třeba jiné zabil, Mercy nic neudělá, právě díky Angelic Descent. Ultímátní schopností Mercy je pak něco, co přijde vhod v těch nejkritičtějších chvílích. Jakmile vám spoluhráči zemřou, stačí aktivovat schopnost Ressurect a jak už název napovídá, všichni zase vstanou z mrtvých. Příhodná schopnost pro medika...

zdroj: Archiv

Nejnovější články