Nový update Pillars of Eternity přinese řadu změn pro boj i mimo něj
zdroj: tisková zpráva

Nový update Pillars of Eternity přinese řadu změn pro boj i mimo něj

4. 2. 2016 16:13 | Video | autor: Aleš Smutný |

V půlce měsíce, přesněji 16. února čeká na hráče Pillars of Eternity vydání druhého dílu datadisku White March. Společně s ním ale Obsidian Entertainment vydají i zbrusu nový velký update pro základní hru, který svým číslováním 3.0 poukazuje na rozsah změn, které přinese. Ty se budou týkat jak boje, tak i úpravy AI, správy vašeho Strongholdu apod.

Ve Strongholdu před vás budou předstupovat noví vazalové s vlastními problémy, nad nimiž se budete muset zamyslet a rozhodnout se, co s daným problémem uděláte, což se podepíše na stavu vašeho léna. Čeká na vás i nový quest, který se týká vlády nad Caed Nua a pokud by vás otravovalo všechno to bojování a zajímal vás jen příběh, do hry byla přidána nová obtížnost Storytime Mode. V něm budou souboje dětsky snadné a vy si můžete užít konverzace, dialogy a celkový příběh, aniž by vás strašilo, že vám špatně nadesignovaná parta vystaví v nějakém boji stopku.

Pro ty ostatní je tu řada změn, které se týkají právě boje. Přepracováno bude UI, kde budou konečně smysluplně rozdělené schopnosti, které jdou použít jen jednou mezi odpočinkem a ty, které jde používat jednou za boj. Posílení se dočká dvojice schopností Athletics a Survival. První jmenovaná umožní postavě aktivovat schopnost Second Wind, která postavu výrazně vyléčí, samozřejmě čím vyšší je Athletics, tím vyšší je hodnota léčení. Můj kopiník se nepokrytě raduje. Survival pak nabídne extra bonusy během odpočinku.

Pokud chcete ještě zvýšit obtížnost, zapněte si zranění, která plynou ze sražení vaší postavy. Výrazné změny se dotknou konce hry. Hráči si stěžovali, že jde zde příliš mnoho soubojů, které jsou ale zároveň lehké a tak bude snížena hustota nepřátelských mobů a u těch zbývajících zvednou vývojáři náročnost. Celý seznam změn najdete zde, za zmínku stojí třeba přepracování ceny schopností Ciphera nebo propracovanější bestiář.

zdroj: Archiv

Nejnovější články