Ni-Oh připomíná kombinaci Dark Souls a Onimushy z "pohádkového" Japonska
zdroj: tisková zpráva

Ni-Oh připomíná kombinaci Dark Souls a Onimushy z "pohádkového" Japonska

6. 12. 2015 1:51 | Video | autor: Aleš Smutný |

Že bychom se po dvanácti letech konečně dočkali? Akční hru Ni-Oh oznámila Koei (dnes Koei Tecmo) v roce 2004 a jak asi tušíte, vývoj nebyl snadný. Jak se ale zdá, vše nakonec příští rok dospěje ke (snad) šťastnému konci a hra vyjde. Sympatické je, že se nakonec podívá kromě Japonska i na západ. Jak sami uvidíte na záběrech z hraní, stylem je Ni-Oh hodně blízko Dark Souls sérii, i když spoléhá na zcela odlišnou atmoséfru Japonska 16. století. Navíc s přidanou hodnotou fantaskních prvků...

Právě styl, který je na hony vzdálený romantizovanému evropskému středověku Souls série, by měl hru odlišit od konkurentů. Výzbroj, prostředí, to vše působí příjemně dobově. Ačkoliv na záběrech videa vidíme celkem známé mechanismy soubojového systému, myslím, že Japonsko v podání Ni-Oh může fajnšmekry v příštím roce oslovit. Třeba i proto, že vychází ze scénáře Akiry Kurosawy. Práva na film zakoupil producent Kou Šibusawa a u hry vydržel až dodnes, přestože v roce 2010 změnila vývojáře - momentálně na hře už pět let pracuje Team Ninja.

zdroj: Youtube

Otázkou zůstává, zda jen nevidím trávu růst a hra nebude mít ve skutečnosti mnohem blíže k Onimushe, jejíž kopií původně měla být – ještě v době, kdy se s ní počítalo jako s launch titulem PS3. Team Ninja je studio, které se specializuje na výrazně akční hry, ostatně stojí za Dead or Alive nebo Ninja Gaiden hrami. Tak či tak ale Ni-Oh vypadá zcela skvostně, a ať bude mít blíže k akčnímu RPG, nebo k ryzí akci, určitě stojí za pozornost.

Nejnovější články