Kooperace ve Far Cry 3 má vlastní příběh i mechanismy
zdroj: tisková zpráva

Kooperace ve Far Cry 3 má vlastní příběh i mechanismy

1. 8. 2012 18:59 | Video | autor: Aleš Smutný |

Musím říct, že zatím na mě kooperativní mód ve Far Cry 3 působí lépe, než samotná hra. Ostatně, není to jen nějaký přívěsek, kooperace má vlastní dějovou linku, která se odehrává šest měsíců před hlaví kampaní a vy se jako zbytek posádky pašerácké lodi vydáváte na ostrov zlikvidovat kapitána, který vás doslova prodal.

zdroj: Archiv

Kooperace bude mít vlastní mechanismy, jako jsou bojové pokřiky, jimiž se v ukázce třeba lečí zranění kolegové, ale také mezihry, jako je pasáž se sniperkami, kdy mezi sebou v týmu soupeříte. Další detaily o kooperaci a jednotlivých aktérech si přečtěte uvnitř článku.

Jak už bylo řečeno, kapitán pašerácké lodi ji prodá i s posádkou Hoytovi, warlordovi místního ostrova. Čtveřice hlavních hrdinů, za něž budete hrát, ale odrazila útok pirátů a rozhodla se kapitána, který zdrhnul k Hoytovi, najít. A s ním samozřejmě i peníze, které vzal s sebou a které jim dluží.

A jací, že to budou (anti)hrdinové? Callum je skotský specialista na nože, které bojově používá od šesti let. Je to od nátury cynik milující černý humor, který ale propadá psychotickému násilí, když jej někdo vyprovokuje. Prostě takový milý taťka s tendencí podřezávat lidi, když se naštve.

Leonard býval hodným katolickým chlapcem, tedy ještě než nastoupil k policii ve Filadelfii. Jenže policejní život je těžký, úplatky na vás vyskakují zpoza každého rohu, a tak za chvíli Leonard bral od všech a cokoliv, včetně „naturálních“ služeb od jisté blondýny, která nechtěla platit pokutu. Nakonec toho bylo moc, Leonard přišel o zbraň, odznak a díky známosti se dostal na SS Astrid, tedy onu prokletou loď. V boji je jako utržený ze řetězu a do toho nadává, jak ho to jen život na ulici naučil.


Tisha je dítě z rodiny, o které se ani nedá říct, že byla nefunkční. Ona vlastně tak nějak nebyla. Od osmi Tisha stojí v čele domácnosti, v níž je alkoholická matka, která myslí jen na otce, co už je dávno v trapu. Tisha je proto rozená vůdkyně, což se potvrdilo i v armádě, kam brzy nastoupila.

Jenže, takové dětství na každém zanechá stopy, a tak netrvalo dlouho a jeden z důstojníků na ni vytáhl poruchu chování. Což potvrdila tím, když ho zmlátila. Výsledkem bylo propuštění z armády. Na Astrid se dostala jako „lékařka“, což se projevuje i v boji, kdy je schopna někoho vyléčit. Víc jí ale sednou automatické pušky a brokovnice.

Michajl byl petrohradským sirotkem, pro nějž byla cesta do hloubi organizovaného zločinu jediným východiskem. Po dvou turnusech ve vězení se propracoval do čela místního gangu, jenže ruští zločinci občas dodržují striktní pravidla cti a to se nakonec Michajlovi stalo osudným. Musel utéct z Ruska, i s dcerou a manželkou a na Astrid šel, aby vydělal nějaké peníze. Z celé čtveřice se v boji nejvíce ovládá a dokáže myslet dopředu. Nezaměňujte ale klid s milosrdností. Té Michajl mnoho nemá.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články