Kompletní trailer z Resident Evil 5
zdroj: tisková zpráva

Kompletní trailer z Resident Evil 5

27. 7. 2007 12:12 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Vesničané jsou znovu napadeni nějakou cizorodou substancí či virem, který z nich dělá velmi agresivní tvory.

Resident Evil 5, nejnovější přírůstek Capcomu do známé a úspěšné série má před sebou ještě hodně času, než jej tvůrci vypustí na PS3 a X360 trh. Nicméně kompletní trailer (to z E3 konference Microsoftu byl jen teaser) složený z in-game záběrů napovídá, že pětka půjde v intencích čtvrtého dílu, kde Capcom stran herního konceptu narazil na další dojnou krávu, kterou bude chtít na herních pastvinách logicky udržet co nejdéle. Navíc, stejně jako minule, i RE5 prováže s historií téhle řady, alébrž se v hlavní roli ocitne Chris Redfield, který bude v nehostinné pouštní oblasti deset let po událostech v Raccoon City konfrontován s další noční můrou. Na tuhle konfrontaci ovšem nebude sám, šeptá se o další postavě z Resi univerza jménem Rebecca Chambers, a pochopitelně znatelně vylepšené akci (oproti čtyřce), kde bych za sebe docela rád viděl schopnost hlavního hrdiny současně jít a střílet.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Tím spíše, že nepřátel v obraze bude znatelně víc, než ve čtyřce, dalo by se říct, že skoro stejná kvanta jako v Dead Rising. Takže nepřekvapí různorodý zbrojní arzenál, který dostanete k ruce. Potažmo další způsoby, kterak se vyhnout pozornosti zubaté paní s kosou, do čehož patří efektní kopy i rychlé rány pěstí. Z tříminutového traileru není zřejmé, jestli se bude jednat toliko o kontextové akce, nebo se budete moci angažovat zcela svobodně a dle svého uvážení. Co naopak z traileru jasné je, že vaši prvotní oponenti, vesničané, jsou znovu napadeni nějakou cizorodou substancí či virem, který z nich dělá velmi agresivní tvory.


Resident Evil 5 kompletní trailer - HD WMV verze (159 MB) / high-res DivX verze (45 MB)

Bohužel pro vás jde o inteligentnější a mnohem rychlejší tvory, než byli v začátcích téhle série zombíci. Tvůrci připravují pár featurek těžících z dispozic next-gen hardwaru. V tomto okamžiku je řeč např. o změnách světelných podmínek, kterým se budete přizpůsobovat, takže když Chris vyjde z tmavých interiérů do prudkého slunce, chvíli mu potrvá, než se jeho zrak z tohoto přechodu vzpamatuje a zaostří.

Takže si to shrňme: adrenalinové srážky s ozbrojenými vesničany, dynamičtější kamera a více možností pro hlavní postavy, které by tu mohly po vzoru Resident Evil Zero kooperovat, působivá audiovizuální stránka a v neposledku zajímavý příběh - to vše by mohlo být na úplně prvním listě obhajoby, proč že se na tuhle third-person akci vlastně těšit. Jakkoliv mnohé z v tomto odstavci vyřčeného je vysloveně spekulativní, nemyslím si, že Capcom svou next-gen šanci promrhá. Nebo-li, že se chystá další hodně zajímavý projekt, který udělá radost nejenom skalním Resi fanouškům.
zdroj: Gamersyde

mart

Nejnovější články