Eternal Darkness se dočká duchovního nástupce - UPDATE
zdroj: tisková zpráva

Eternal Darkness se dočká duchovního nástupce - UPDATE

6. 5. 2013 11:34 | Video | autor: Adam Homola |

Update (6.5.) - Objevily se první konkrétní informace o tom, jak by měla Shadow of the Eternals vypadat. Tedy hra i její kickstarterová kampaň. Tvůrci by rádi vybrali alespoň 1,5 milionu dolarů. Titul by měl být zpočátku připravován na PC a pozor - Wii U. Celkem by měla být hra odvyprávěna ve dvanácti epizodách, ale co se vybere nad plánovaný milion a půl, to by mělo jít do tvorby dodatečného obsahu, třeba i dalších epizod.

Příběh hry vypadá velmi nadějně a ambiciozně. Pokrýt by měl šílených 2500 let a podívat bychom se měli do Egypta, Anglie, Maďarska a Spojených států. Vše začne s detektivem Paulem Beckerem, který vyšetřuje krvavý masakr, který proběhl mezi louisianskými gangy. Po brutálním střetu dvou gang napojených na kulty zůstanou jen dva přeživší, které detektiv začíná vyslýchat a dozvídá se první střípky o „Eternalech“.

Původní zpráva - Kdo z vás si ještě pamatuje na Eternal Darkness: Sanity’s Requiem? Přes deset let stará hra od Silicon Knights vyšla jen na GameCube, ale dodnes přebývá v srdcích mnoha hráčů. Pokračování se, na svoji dobu originální, hra nikdy nedočkala, ale pokud všechno klapne, mohl by za nedlouho vyjít duchovní nástupce. Ten se bude jmenovat Shadow of the Eternals, pracují na něm ve studiu Precursor Games a existence hry bude záviset jen na nás. Vývojáři teď sice vydali první teaser, ale na jeho konci nás jasně upozorňují, že 6. května se spustí crowdfundingová kampaň.

Shadow of the Eternals tak zřejmě za pár dnů uvidíme na Kickstarteru a jde jen o to, aby se našlo dostatek fanoušků původní hry. Podle tweetu Riche George z IGN se na hře podílí i Denis Dyack, šéf Silicon Knights. Ti už v podstatě přestali existovat, protože prohra dlouholeté soudní pře s Epicem měla pro studio likvidační následky a Dyack teď zřejmě nemá do čeho píchnout. Silicon Knights už nějaké to pokračování Eternal Darkness naznačovali loni. Jestli se jim to podaří, bude záviset na úspěchu Kickstarteru.

Nejnovější články