E3 2012: záznam z tiskové konference Sony
zdroj: tisková zpráva

E3 2012: záznam z tiskové konference Sony

5. 6. 2012 2:10 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Tiskovou konferenci Sony máma za sebou - teď vám přinášíme textový report a video záznam celé konferecenze včetně našeho komentáře vás čeká ještě v průběhu dnešního dne. Jako první z vývojářů se pódia ujal David Cage a jeho Beyond - co se stane po smrti člověka? Něco si podle Cagea myslíme, ale ve skutečnosti nevíme. Hlavní hrdinku Jodie Holmes bude v Beyond hrát hollywoodská herečka Ellen Page. Grafika Beyond vypadá úžasně, především obličeje a postavy samotné. Cage před videem ještě zdůraznil, že všechno běží v reálném čase, žádný render. Správné volby během hraní vám pak možná odhalí to, co leží na druhé straně života...

Hned se ale změnil tón a přišlo PlayStation All-Stars: Battle Royale, kde si budou rozbíjet ústa největší hrdinové a padouši her ze všech PlayStationů. Hra vyjde na PS Vita a bude kompatibilní pro cross-plays PS3. Nutno říci, že náš demonstrace nijak zvlášť nenadchla. A stále se o této hře mluvilo a mluvilo a hrálo se a hrálo...

PlayStation Plus bude výrazně vylepšený o spoustu nových her v ceně. inFamous 2, LBP 2 a Saints Row 2 budou k dispozici “zdarma” a nové hry budou pořád přibývat.

První Tomb Raider a Final Fantasy VII budou na PS Vita, společně s dalšími PS One klasikami. Na PS Vita přijde Call of Duty - Black Ops Unclassified a Assassin’s Creed III: Liberation s ženskou hrdinkou v hlavní roli, o které se spekulovalo už dřív. Propojením s ACIII:L budete moct propojit s “velkým” ACIII a odemknete si tak spoustu drobných herních předmětů.

V Assassin’s Creed III se pokračovalo. Ovšem už ne na souši, ale na moři. Zapomeňte tedy na zasněžené kopce a skákání po stromech a připravte se na kormidlování velké lodě ve skoro tropickém prostředí. Nebude to ale nějaká romatická plavba při měsíčku - ostatní lodě vás budou neustále zasypávat palbou a je na vás, abyste útoky opláceli a nenechali si z lodě udělat cedník. Lodní pasáž vypada naprosto skvěle. PS3 se navíc dočká speciálního AC3 bundlu s exkluzivní DLC.

Podruhé jsme dnes viděli i prezentaci Far Cry 3. Tentokrát se ale předvedla kooperace pro čtyři hráče. Vývojářům šla spolupráce od ruky, aby tako ne, když měli k ruce třeba plamenomet. Prostředí džungle vypadalo atraktivně, hra pěkně dynamicky plynula a celkový pocit z akce byl více než uspokojivý. Na PS3 budou exkluzivní DLC.

Poté byla vykopána mrtvolka PlayStation Move, pohybového ovladače, který se zapomněl vyvíjet. Spolu s ním přišlo i EyeToy a Wonderbook, projekt, který by měl “obohatit tradiční zážitek z čtení” pomocí interaktivity. Prvním titulem bude Book of Spells vytvořená ve spojení s J.K Rowlingovou. Pokud bychom řekli, že jsme byli prezentací spíše zklamáni, bylo by to slabé vyjádření. Tenhle projekt bude do roka a do dne mrtvý. Poprávu.

PlayStation Suite se přejmenovalo na PlayStation Mobile a chystá se spousta nových PS certifikovaných mobilních zařízení, na kterých pojedou klasiky známé z PlayStationu. HTC bude první zařízení, které nevyrábí Sony a bude PlayStation Certified.

God of War: Ascension představilo singleplayer a po uspávacím Wonderbooku nám to Kratos konečně pořádně natřel. Stačí přitom tak málo. Dva meče na řetězích, trochu bojového pokřiku a precizní a nekompromisní porcování nepřátel. Graficky nový God of War taky exceluje. Po klasických nepřátelích přišla na řadu magie, kdy Kratos pomocí kouzla sestavil rozbitou stavbu, až to skoro připomínalo Lego: Star Wars, nebo SIngularity. No a nebyl by to God of War, kdyby nedošlo na obří bossáky, kolem kterých Kratos lítá jako křepelka. 12. března 2013.

Pak přišla další pecka, The Last of Us. Procházení zaplaveným městem a poničenými ruinami honosného domu bylo rozhodně atraktivní a atmosférické. Když došlo na boj, adrenalin hned vylétl, ale hlavně se ukázalo, že každý střet bude na ostří nože a žádný nebude obyčejný, jednoduchý. Protivníci poznají, když máte prázdnou zbraň, boje na blízko jsou atmosférické a hlavně cítíte tu krev, pot, únavu... a samozřejmě se vám nedoplňuje zdraví a nábojů málo.

Nejnovější články