The Book of Unwritten Tales
Věková dostupnost

The Book of Unwritten Tales

Články

Pokračování pohádkové adventury Book of Unwritten Tales je na Kickstarteru

Pohádková grafika, pohádkové kulisy, ironický humor – to jsou kvality jak prvního dílu + stand-alone expanze adventury Book of Unwritten Tales, tak i cíl jejího pokračování, jenž nyní brázdí stráně Kickstarteru. A, co je na jeho čerstvé kampani nejlepší, Book of Unwritten Tales 2 je už zafinancovaná tradičními metodami, skoro hotová a má datum vydání na rok 2015. Extra příjmy od fanoušků však mají již hotový obsah nafouknout do větších rozměrů.

Problém s britským vydavatelem hlásí vedle CBE i Amanita

Problémy českého studia CBE Software s britským vydavatele Lace Mamba Global, o nichž jsme vás na základě tiskové zprávy CBE informovali v pátek, zřejmě nebudou ojedinělým případem. Během víkendu se ukázalo, že potíže s neplněním závazků ze smluv, čili s neplacením ze strany Lace Mamba Global hlásí další studia a firmy.

Best of 2011: Nejlepší adventura

Mnoho hráčů vidí už několik let adventury jako okrajový žánr, který se zacyklil ve svém vývoji a nedokáže přinést hráčům žádné výrazně nové zážitky. Rok 2011 ale tento postoj snad již definitivně vyvrátil. Adventur sice vychází stále poměrně málo a ve srovnání s jinými žánry jde tak trochu o herní underground, ovšem v tomto podhoubí se začalo dařit kreativitě a skvělým scénářům. Klasické AAA tituly už sice v tomto žánru zřejmě příliš často vznikat nebudou, ale fanouškům by to nemělo vadit - adventury žijí a pět nejlepších roku 2011 podle redakce Games.cz vám představí patron této kategorie, Martin Bach.

Konečně vyšlo anglické demo Book of Unwritten Tales

Několik tisícovek z vás si mohlo v nedávných dojmech z hraní přečíst, že adventurka The Book of Unwritten Tales má jednak hodně strastiplný osud, ale hlavně podle BigPetera patří k tomu adventurně nejlepšímu, co si můžete v letošním roce dopřát. Na letošním Gamescomu byl BigPeter nadšený už z první a druhé kapitolky z celkových pěti, a pokud vás svým entusiasmem vůči hře nakazil, můžete se nyní vydat po jeho stopách. Britský vydavatel hry, Lace Mamba, se totiž postaral o vydání hratelné ukázky z ENG verze (ano, je to demo ;), v níž do rukou dostanete celou 2. kapitolu, která dle tiskovky nabízí zhruba 3 hodiny hratelnosti, ale ono to ve skutečnosti asi bude trošku méně. I když, on jeden jediný zásek dokáže hezky rozcuchat váš denní časový plán...

The Book of Unwritten Tales - adventurní dojmy

Herní vystava Gamescom 2011 byla bohatá na spoustu zajímavých her, nechyběly mezi nimi ani adventury. Právě na ně se zaměřil Petr Ticháček, poctivě je všechny oběhal, obhlédl a některé si i zahrál, aby vám mohl z každého jednotlivého titulu nabídnout své dojmy v rámci adventurního speciálu. Výpis všech článků, které v rámci speciálu vyšly, najdete za tímto odkazem, dnes se zaměříme na fantasy adventurku The Book of Unwritten Tales, která na PC vyjde 29. října.

Gamescom 2011 - horké adventurní novinky

Tak vám opravdu nevím. Před pár týdny jsem tady na Games v rámci seriálu historie adventur povídal, jak žánr postává na křižovatce, jak se mu právě láme chleba, a jak o něj vydavatelské domy postupně ztrácí zájem… A teď, po návratu z Kolína nad Rýnem, mám dojem, že už jsem hodně dlouho veřejně nenaplácal takové nesmysly. Na herní výstavu Gamescom jsem se rozhodl vyrazit na den. Na jediný den s tím, že si domluvím pět, šest schůzek, protože víc vystavovatelů tam s adventurami být přece nemůže. Zajistil jsem si dopravu zpět s odjezdem na večer prvního výstavního dne, a začal domlouvat schůzky. První, druhou, třetí, šestou, desátou, patnáctou… What the f…?