Zeschuk z BioWare neodešel, jeho role se rozšířila
zdroj: tisková zpráva

Zeschuk z BioWare neodešel, jeho role se rozšířila

10. 8. 2012 17:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Aktualizace, 10. 8. 17:00: Greg Zeschuk se k celé záležitosti vyjádřil emailem zaslaným Gamasutře a v podstatě jím dementoval veškeré zprávy o jeho odchodu. Zeschuk z BioWare neodešel. Potvrdil, že roli generálního manažera BioWare Austin převzal Matt Bromberg a že jeho plán s tímto studiem měl naplánovaný konec už od začátku - také kvůli rodině, která celou tu dobu jeho působí v Austinu žila v Edmontonu. Zeschuk se tak stáhl z BioWare Austin, kde dohlížel jen na Star Wars: The Old Republic, ale v BioWare pořád zůstává. Teď bude moct dle jeho slov rozdělit svůj čas do více různých her od BioWare, než aby se soustředil jen na jednu, jako to dělal poslední dobou v případě SWTOR.

Původní zpráva: Spoluzakladatel a jeden ze dvou šéfů BioWare, Greg Zeschuk, z BioWare odešel. Jeho kolega a spoluzakladatel, Ray Muzyka, v BioWare prý zůstává i nadále. Alespoň takové jsou nyní zprávy, které vzešly z jeho LinkedIn profilu, kterého si před pár dny všimla německá stránka GamersGlobal.

GamersGlobal na základě informací  od svých zdrojů tvrdí, že prý Zeschuka ve studiu nikdo neviděl už týdny a ani on, ani Muzyka nebyli na nedávné důležité poradě. Jejich absence na posledním meetingu byla prý podezřelá a neobvyklá. Potvrzeným faktem je, že Zeschuk už není hlavním manažerem studia BioWare Austin. Tím je podle údajného (jiným webům to odmítli komentovat) vyjádření EA pro GamersGlobal nově Matt Bromberg, bývalý šéf Major League Gaming, což potvrzuje i jeho LinkedIn profil.

Zeschuk ale neodešel z celé EA. Jen je prý v současné době na dovolené doma v Kanadě a přemýšlí o nových projektech. Na svém LinkedIn profilu má teď uvedeny tři aktuální pozice: ředitel ve společnosti Zeros 2 Heroes, spolupředseda ve správní radě CodeBaby a spoluzakladatel BioWare. Jako dřívější pracovní zkušenosti má pak uvedeny: hlavní manažer v BioWare Austin a RPG/MMO Group Creative Officer v EA.

BioWare potkala v květnu letošního roku velká reorganizace, což vyústilo v nemalé propouštení. To bylo spojeno primárně se stavem Star Wars: The Old Republic, kterému se nedaří tak, jak by si šéfové EA a BioWare představovali a za nedlouho nabídne hra možnost free to play.

V BioWare také podle zdrojů GamersGlobal nepanuje nejlepší nálada - studio prý musí čelit narůstajícím interním tlakům a údajně by mohlo hrozit, že by se mohlo přejmenovat na EA Austin. BioWare Austin se otevřelo teprve v roce 2006 a to kvůli Star Wars: The Old Republic. Vzhledem k “úspěchu” SWTOR je tak dost možné, že EA s pobočkou dřívě či později něco udělá - ať už to bude zavření, další reorganizace nebo převelení na jiné projekty.

Ray Muzyka má na svém LinkedIn pořád uvedeno, že je hlavním manažerem celé značky BioWare pro EA a zároveň je šéfem BioWare. Na Twitter si jen před “spoluzakladatel BioWare” přidal ještě “ER MD & software entrepreneur,” jinak to ale vypadá, že se u Muzyky zatím nic nemění. Zeschuk má k této věci na Twitteru jen stručné “From BioWare,” nic bližšího. Jestli to byl Zeschukův dlouhodobý plán, nebo je to aktuální reakce na stav The Old Republic, to nevíme a neprozradila to zatím ani jedna strana.

Nejnovější články