Yager sice přišel o Dead Island 2, ale konec studia to nutně neznamená
zdroj: Foto: Deep Silver

Yager sice přišel o Dead Island 2, ale konec studia to nutně neznamená

30. 7. 2015 9:37 | Téma | autor: Adam Homola |

Kolem nedávné kauzy o konci-nekonci vývoje Dead Islandu 2 se začaly přirozeně tvořit spekulace, které vyvrcholily až krachem samotného vývojářského studia. Vývojáři jdou sice od válu a na dalším zombie dobrodružství se podílet nebudou, ale Yager jako takový rozhodně nekončí. Osud má nakloněné studio Yager Productions, jehož jediným důvodem k životu byla produkce Dead Islandu 2. A jelikož se vydavatel Deep Silver rozhodl pro jiné směřování vývoje a jiné studio, přestalo mít stávající studio důvod existovat.

To pro Games Industry International potvrdil jeden z představitelů firmy Timo Ullmann. Vyhlášená insolvence tak v podstatě nemá nic společného s firmou Yager Development. Ti jsou v pořádku a v současné době připravují akční hru s létajícími kolosy Dreadnought. Samotná insolvence také nemusí ještě znamenat definitivní konec všeho.

Momentálně jde o jakousi formu ochrany zaměstnanců, o zajištění vyplácení jejich mezd a možná také o získání času. Mezitím se mohou šéfové hlavního Yageru rozhodnout, jestli má smysl aby Yager Productions pomáhali s vývojem Dreadnought, nebo jestli má cenu shánět pro studio nějakou jinou zakázku.

Sám Ullmann mluví o tom, že se budou hledat nejlepší možnosti jak firmu reorganizovat. Deep Silver mezitím nové vývojářské studio, které po Yager Productions převezme nad Dead Island 2 otěže, zatím pořád neoznámil. Hra se také už docela dávno vytratila z veřejného prostoru a kdo ví, kdy se o ní zase začne mluvit. Je otázkou, zda noví vývojáři jen naváží tam, kde Yager skončil, nebo jestli celou hru překopou k obrazu svému.

Nejnovější články