X06 aktuality - Halo Wars, Splinter Cell 5, Marvel Online
zdroj: tisková zpráva

X06 aktuality - Halo Wars, Splinter Cell 5, Marvel Online

27. 9. 2006 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Souhrn všech důležitých událostí z konference Microsoftu v Barceloně, včetně oznámení RTS Halo Wars!

Jako jeden z pouhých dvou českých webů máme v Barceloně svého zástupce na významné konferenci Microsoftu - X06 - která začala úderem dnešní osmnácté hodiny a slibuje zásadní oznámení týkající se her pro Xbox 06 i Windows, včetně zítřejší možnosti vyzkoušet si všechny hlavní hity nadcházející vánoční sezóny (včetně Gears of War, Viva Pinata nebo Call of Duty 3). Ještě předtím, než se s vámi Martin Zavřel podělí o dojmy přímo ze španělské metropole, přinášíme vám žhavé zprávy, které během večera průběžně aktualizujeme:

Marvel Universe Online je názvem nového masivně multiplayerového titulu pro X360 a Windows Vista, který chystají v Cryptic Studios (autoři City of Heroes / City of Villains). Dovolí setkání hráčů napříč platformami v jednom online světě, kde nemohou chybět všechny známé komiksové postavičky a reálie od firmy Marvel.

- Pátý díl Splinter Cell, zřejmě s podtitulem Conviction, vznikne exkluzivně pro X360 a PC. To samé se týká BioShocku, upřesněného na jaro 2007, čímž padly spekulace o jeho eventuální PS3 verzi.

X360-exkluzivní přídavné stažitelné epizody pro Grand Theft Auto IV budou dvě a každá má obsahovat několikahodinovou zábavu s "novou epickou hratelností".

- Zvětšit zdroj: tisková zpráva Platformu X360 podpoří slavný (oproti natáčení Pána prstenů dost zhublý) režisér Peter Jackson nějakými dvěmi sériemi - jednak nástupcem série Halo (nikoli však Halo 4 ani hra dle Halo filmu, prý něco úplně nového a netradičního); druhak nějakou novou značkou pro nalákání mas ke hrám. Pomůže mu dvorní scénáristka (Fran Walsh) a jeho nově založená vývojářská firma Wingnut Interactive, s níž budou úzce spolupracovat Microsoft Game Studios.

X360 závody Project Gotham Racing 4 oficiálně potvrzeny, ale zatím bez bližších podrobností. Rare zase kutí pokračování série Banjo-Kazooie a to samé se dá říct o Guitar Hero II.

- Přídavný HD DVD přehrávač pro X360 má být k dispozici v polovině listopadu za příznivou cenu 200 Euro / 200 USD. Balení bude obsahovat dálkový ovladač (Xbox 360 Universal Media Remote) a po omezenou dobu i film Peter Jackson’s King Kong na HD DVD.

- Obrázek zdroj: tisková zpráva Microsoft a Bungie se spolčili s Ensemble Studios (tvůrci Age of Empires série), aby vytvořili hru Halo Wars jen pro X360 (PC verze nebude, protože by prý vyžadovala kompromisy). Půjde o real-time strategii ze světa Halo, takže už je jasné, proč byl nedávno zakázán obdobný Halogen mod pro C&C. Hra se bude odehrávat v době před prvním dílem Halo a budete ovládat lidskou armádu UNSC, která bojuje proti invazi mimozemských sil z rasy Covenantů (jestli budou též hratelní, se ještě neví, možná ano). Více napoví artworky na homepage, kde je i úžasný trailer a krátký FAQ, ovšem termín vydání není znám.

- Po Company of Heroes a LEGO Star Wars II se dalšími hrami s logem Games for Windows stanou Hellgate: London, Rail Simulator, Age of Conan: Hyborian Adventures, Age of Empires III: The WarChiefs, Alan Wake, Zoo Tycoon 2: Marine Mania, Flight Simulator X, Shadowrun, Lord of the Rings Online a samozřejmě Halo 2. Zákazníci z toho budou těžit jednodušší instalací, lepší stabilitou, 64-bitovou kompatibilitou, možností přepnout do širokoúhlého obrazu (z Windows Media Center), podporou X360 gamepadu a funkcí systému Windows Vista, jako Games Explorer či Parental Controls.

- Už je jisté, že Gears of War vyjdou v EU s pětidenním odstupem po USA, čili 17. listopadu 2006.

- Předělávka prvního dílu legendy DOOM se již za pár hodin objeví na službě Xbox Live Arcade a má stát 800 bodů, čili asi 10 dolarů. Součástí hry bude singleplayer i kooperativní (2-4 hráči) a Deathmatch mód přes Xbox Live nebo splitscreen. To vše s detailnějšími texturami a 5.1 surround zvukem, avšak bez úprav samotné hratelnosti.

Codemasters ohlásili Sensible World of Soccer, re-edici klasického fotbálku plánovanou na 1. kvartál 2007 opět pro Xbox Live Arcade.

Po vzoru NHL také FIFA 07 ve verzi pro X06 využije nový dynamický engine od EA Sports, který se má oprostit od tradičních animací pohybu díky důrazu na fyzikální zákony a vedle toho nabídne přepracované ovládání (říjen, kdy se vynoří i X360 demo).

- Všechny X06 trailery zde a všechny X06 screenshoty zde.

jd

Nejnovější články