Wildstar bude mít měsíční poplatky, ale se systémem EVE Online
zdroj: tisková zpráva

Wildstar bude mít měsíční poplatky, ale se systémem EVE Online

19. 8. 2013 18:20 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ambiciozní a ne úplně blockbusterová MMO střílečka Wildstar nyní odkryla karty ohledně svého platebního systému. Nakonec sáhla po měsíčních poplatcích, což je krok, který dnes volí většinou jen designérští sebevrazi. Nicméně Carbine Studios se rozhodli tento model vylepšit poměrně chytrým a atraktivním dodatkem, který využívá třeba EVE Online.

Je to veskrze jednoduchý systém. V základu se platí měsíční poplatky. Nicméně je možné tyto poplatky uhradit v rámci měny, kterou jde vydělat v samotné hře. EVE má PLEX, Wildstar bude mít CREDD. Pokud vše poběží dobře, půjde se dát ve hře vydělat na celý měsíc a tak nezaplatíte nic. Systém nese celkem milý marketingový termín „play-to-pay“.

Na oficiálních stránkách hry najdete úsměvný model, který vám formou krátkého příběhu odvypráví, jak se to tedy s tím placením bude moci vyvíjet. Je sympaticky odvyprávěn a podtrhuje roli CREDDu jako platidla, s nímž obchod funguje na obě strany. Mimochodem, poznámka o hráči D a jeho podvodné stránce s farmařením zlata je brilantní.

To, co budete určitě muset zaplatit je základní hra. Ta nebude zdarma a vyjde na 45 eur, i když bych čekal po pár měsících částečný pokles ceny. Měsíční předplatné vyjde na 13 eur, při ročním předplatném se dá díky slevě dostat na hodnotu 7 eur za měsíc.

Nyní přichází na řadu CREDD. Je to zkratka pro Certificate of Research, Exploration, Destruction and Development a jeho spotřebováním dostanete 30 dní, tedy onen měsíc, hraní zdarma. Dá se koupit za herní peníze od ostatních hráčů ve hře a nebo z oficiálních stránek. Cenu jednoho CREDD ve hře samozřejmě není možné garantovat, protože bude závislá na trhu, v reálných penězích vyjde na 17 eur.

Což dává možnost za reálné peníze ve hře vydělat zpětně ty herní. Koupíte CREDD a prodáte jej. Jenže jaksi nikdo předem negarantuje cenu v herní měně. Cena je vyšší než měsíční předplatné proto, aby se zamezilo spekulacím. Navíc nepůjde CREDD darovat. Jde o zajímavý systém, uvidíme, kdy se objeví první chytří spekulanti... To ale poznáme asi až na jaře příštího roku, kdy Wildstar vychází.

Smarty.cz

Nejnovější články