Vrací se ve Phantom Pain Naked Snake?
zdroj: tisková zpráva

Vrací se ve Phantom Pain Naked Snake?

10. 12. 2012 14:26 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Asi se shodneme na tom, že trailer z Phantom Pain byl působivý a pěkný. Nicméně, otázkou nyní je, jak moc je propojen s Kojimou a Metal Gear Solidem. Celá série Metal Gear už má kánon, který by vydal na několik románů, a tak je na jednu stranu s čím pracovat a na druhou člověk stráví studováním všech těch Snakeů a Bossů doslova hodiny.

Naštěstí jsou tu jiní, kteří mají kánon v malíčku a vrhli se na dešifrování celého traileru Phantom Pain. Bude to MGS: Ground Zeroes, nebo rovnou MGS V? Inu, když si někdo dal tu práci a zasadil název Metal Gear Solid V do prázdných plošek ve fontu názvu The Phanton Pain, podívejte, co mu vyšlo. Když přejdeme na dějová fakta, uvidíme, že hlavní hrdina traileru se probírá z komatu.

To samé se stalo Naked Snakeovi někdy po MGS 3: Snake Eater. Patrioti odebrali jeho DNA a vytvořili tři klony – Solid Snakea, Liquid Snakea a Solidus Snakea. Když se Naked Snake (ten v komatu) probere, je pochopitelně naštván a odchází k Militaires Sans Frontières, na což navazoval Metal Gear Solid: Peace Walker. Takže sledujeme tady Naked Snakea? První záběry chlapíka v nemocničním ohozu a zjevně bez oka tomu nasvědčují více než přesvědčivě.

Ve scéně, kdy si pacient prohlíží svou protézu pak vidíme padat bílé okvětní lístky, které by měly odkazovat na pole, kde zabil svou mentorku, Boss v MGS 3. Navíc je tu několik dalších referencí na události MGS 3. Je ten hořící chlapík záporák Volgin? Zjevení na koni může být zase odkazem na Boss, která se na koni objevila a jejíž smrt způsobila Naked Snakeovi mnoho nočních můr. A velryba vypadá jako jasné spojení z názvem studia, které jakoby (nebo doopravdy?) na Phantom Pain dělá – Moby Dick.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Když jsme u těch jmen. Na Kojimou zmiňovaný Project Ogre by mohl odkazovat švédský šéf vývoje, tedy jeho jméno – Joakim Mogren. A Joakim je přesmyčkou jména Kojima. A Kojima se prý na VGA prezentoval s tričkem Moby Dick Studios. A to ještě někdo viděl v částech traileru Sorrowa a možná Psycho Mantis.

A další info. Lékař ze začátku scény připomíná obrázek Dr. Kio Marva z MGS 2. Časem jej zajme skupina pod kontrolou Big Bosse, což je, tradáá, Naked Snake. A co ten druhý chlapík s obvazy po celém obličeji? Trailer na MGS: Ground Zeroes sliboval zrození dvou fantomů...

Tak co, jste přesvědčeni o... čemkoliv?

Nejnovější články