Vlna banů v Hearthstone donutila výrobce botů zavřít krám
zdroj: tisková zpráva

Vlna banů v Hearthstone donutila výrobce botů zavřít krám

4. 11. 2014 11:02 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Občas se stanou věci, které ve vás probudí víru v jakousi spravedlnost. Jako v tomto případě. Úspěšná karetní hra Hearthstone: Heroes of WarCraft se v posledních několika měsících potýkala s nárůstem nekalé činnosti botů. Blizzard ale konečně zareagoval - po měsících analýz přišla vlna banů, která postihla tisíce podvodníků, a nakonec vedla i k ukončení provozu stránek výrobce některých botů.

Pokud se ptáte, jak jde svěřit něco tak kombinačního jako karetní hru do ruky botům, můžete si být jistí, že v případě některých povolání velmi snadno. Některá povolání potažmo taktiky sice nešly do botů smysluplně narvat, protože k úspěšnému použití vyžadují příliš mnoho intuice, ale existují taktiky v čele s Warlock Zoo, kterou boti zvládali úspěšně provozovat - alespoň na určitých úrovních v žebříčku.

Cíl botů byl jasný – zlato za výhry. Bonusem mohlo být šplhání žebříčkem, ale většinou bot na určité úrovni přestal na živé hráče respektive metu (prostředí specifické výskytem určitého typu balíčků) stačit. Ale o to hráčům využívajících boty nešlo, hlavní byl zisk zlata. A teď mají utrum, protože dostali oprávněný ban. Jen je škoda, že ban má platit jen do roku 2015, protože Blizzard bere první vlnu jako varovné plesknutí přes prsty.

zdroj: Archiv

První masivní ban ale zkazil kšefty výrobcům botů z týmu Crawlerbots, kteří nyní na stránkách oznámili konec působení. Navenek se tváří, že se pro to rozhodli sami, ale některé formulace ve vyjádření dávají znát, že nejspíše dostali obsílku z právního oddělení Blizzardu.

„Nedávná vlna banů v Hearthstone zasáhla mnoho uživatelů. Po diskusi s Blizzardem jsme se rozhodli ukončit poskytování našich služeb a produktů, což dále nehodláme komentovat. Děkujeme všem, že jste byli součástí naší komunity. Jsme z toho smutní, ale i vy víte, že používání botů je proti pravidlům a všichni jsme tušili, že přijde den, kdy naše produkty nebudou dále fungovat. Se slzou v oku se tedy loučíme.“

Je to rozkošná snůška dojemných emocí, zvláště, když se o podvodných prográmcích mluví jako o produktu a o skupině podvodníků jako o „naší komunitě.“ Diskuse s Blizzardem pravděpodobně probíhala ne na prezentované úrovni dohody, nýbrž na úrovni ultimáta ze strany Blizzardu doprovázeného konstatováním, že už jsou provozovatelé schopní použití tohoto typu botů odhalit.

zdroj: youtube.com

Člověk se jen diví drzostí lidí, kteří se přiznají k vědomému porušování pravidel, a jejich odhalení označují za smůlu, kterou ale stejně jednou čekali. Dodal bych přání, ať Crawlerbots a jim podobní shnijí v křemíkovém pekle.

Nejde však o jedinou čistku ze strany Blizzard. Tvůrci si posvítili i na praktiku takzvaného win tradingu. Hráč si založí dva účty a nechá je spolu hrát, aby se posunul v matchmaking ratingu. „Win trading je něco, co nebereme na lehkou váhu, protože jde o porušením našich podmínek využití služby. Jak jsme už dříve zmínili, nebudeme tolerovat jakékoli podvádění. Účty, které byly usvědčené z win tradingu, jsme permanentně uzavřeli a diskvalifikovali z účasti na turnajích, kde ranking slouží při kvalifikaci.“

Za mě tedy: jen houšť a větší kapky!

Nejnovější články