Ve filmech na Steamu nově najdete Mad Maxe – pokud nejste z České republiky
zdroj: tisková zpráva

Ve filmech na Steamu nově najdete Mad Maxe – pokud nejste z České republiky

1. 9. 2015 16:22 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Filmy na Steamu zjevně expandují a to ryze pozitivním směrem. Nově se totiž na této původně ryze herní distribuční platformně objeví trilogie snímků s Mad Maxem, samozřejmě v kontextu vydání hry od Avalanche Studios. Má to vše samozřejmě jeden „drobný“ háček – ani jeden z těchto snímků není dostupný v České republice, kde zřejmě někdo jiný drží exkluzivní práva na jejich distribuci.

Nicméně, pokud jste v zahraničí a nebo nemáte z nějakého důvodu českou IP adresu, prvního Šíleného Maxe (což je oficiální název, pod jakým u nás filmy šly), dvojku Šíleného Maxe – Bojovníka silnic a trojku Dóm hromu si můžete pořídit po patnácti dolarech každý. Co se týče nejnovějšího dílu s názvem Zběsilá cesta, ten je na Steamu zatím k dispozici v předobjednávce za 20. dolarů, přičemž vydaný asi bude společně s tradiční distribucí v říjnu.

Teoreticky nás to tedy nemusí zajímat. Nicméně se ukazuje, že Valve se nebojí se Steamem vstoupit i na pole klasické filmové distribuce, pokud dokáží daný titul nějak naroubovat na herní téma. Jak to je se samotnými snímky u nás už je samozřejmě ošemetnější, protože distribuční práva jsou v tomto hodně nesmiřitelná a tak bude u digitální distribuce docházet ke střetům se standardní „domácí“ distribucí. U nezávislých snímků toto nehrozilo, protože je nikdo u nás do distribuce nekupoval, ale u podobných slavných filmů, jež u nás vyšly klasicky asi bude (nejen) Steam prohrávat.

Nejnovější články