Vánoční povídka od autorky Gray Matter
zdroj: tisková zpráva

Vánoční povídka od autorky Gray Matter

24. 12. 2008 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Scénáristka Jane Jensen přichází s krátkou povídkou z období mezi prvním a druhým dílem Gabriel Knighta.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Poslední dobou jsme to tu všechno brali nějak příliš vážně a protože nastal Štědrý den, rozhodli jsme se zpravodajství na poslední chvilku trochu odlehčit. Někteří z vás možná ví, že nadcházející adventura Gray Matter pochází od scénáristky Jane Jensen, autorky slavné série Gabriel Knight. A ta svým fanouškům k Vánocům nadělila jeden netradiční dárek: totiž jednu celou povídku o osmi stranách. Odehrává se mezi prvním a druhým dílem Gabriel Knighta. Přeložili jsme pro vás alespoň krátký úryvek hned z jejího začátku:

    Španělské schody, Řím, 2008

    Tmavovlasá dívka s bledou tváří a výraznou černou rtěnkou slavnostním gestem sepjala ruce. Hejno holubiček vzlétlo k nebi, mávaje bílými křídly vysoko nad Španělskými schody. Přišlo se to zcela náhle a odnikud; z davu zazněl ohromený aplaus od několika kolemjdoucích, kteří si toho pohybu všimli. Ale v klobouku cinklo jen několik mincí.

    Davy lidí, které se ten den tlačily kolem Španělských schodů ve vzletné římské čtvrti Spagna, totiž myslely na něco jiného. Na jednoho turistu připadalo deset elegantně oblečených Italů, nepoměr vzácný a také špatný pro obchodníky. V Římě bylo totiž stále tradicí o Vánocích vyjít ven. Město se nadýmalo bláznivou nákupní horečkou, nakupováním větví i dobrot k štědrovečerní večeři, jako by všichni teprve v ten moment zjistili, že jsou Vánoce. Žádný div, že se nikdo nezastavil, aby docenil tohle malé pouliční představení.
Obrázek zdroj: tisková zpráva
    Sam mrknula na tmavovlasého kluka v davu, odhadem nanejvýš sedmiletého. Jeho andělská tvářička ale zdaleka neodpovídala tomu, jak se choval; hlasitě si stěžoval své matce, že se chce na chvíli zastavit a pozorovat kejklíře, ale bez úspěchu.

    Máti ho popohnala kupředu, byť s pochvalným pohledem, jako by již oceňovala synův zájem o ženy. Sam to vzdala a mrknutím zkontrolovala Scarpelliho klobouk; vypadalo to, že bude ještě ráda, pokud si dnes odnese deset euro.
    [... celou povídku v angličtině stahujte v PDF zde]
Tolik krátké nakousnutí příběhu od Jane Jensenové. Zdalipak se mezi vámi, ať už čtenáři Tiscali Games či fanoušky adventur (a série Gabriel Knight obecně) najde někdo, kdo si dá přes svátky tu práci a přeloží i zbylých osm stran pro ty, kteří nevládnou anglickým jazykem?

Update 31.12. - děkujeme všem, kteří se ujali výzvy a pokusili se na vlastní pěst povídku přeložit. Díky nim si nyní můžete 'Twas The Night Before přečíst celé v češtině, a to ve verzích buďto od Zobana v PDF zde nebo v alternativním překladu blogu KulturaKriplů.

Probuzení adventury Gray Matter  [17.9.2008 17:17 - levis]
Adventurní videa: Memento Mori, Reprobates, Gray Matter  [3.9.2007 16:16 - ls]
První screenshoty z adventury Gray Matter  [6.6.2007 20:20 - korgull]

levis

Nejnovější články