Únik STALKER Clear Sky na internet
zdroj: tisková zpráva

Únik STALKER Clear Sky na internet

18. 5. 2008 17:17 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jedna mapa v bažinách nadšencům supluje absenci oficiálního dema. + STARŠÍ DX10 TRAILER V HD

Domácí fanstránka STALKER.Scorpions.cz včera informovala o nekontrolovaném prosáknutí chystaného pokračování Clear Sky na síť sítí. Nejedná se však o kompletní verzi, nýbrž jen o novinářské demo s jedním levelem v bažinách (Swamps/ Swamplands/ Marsh). Původně byl tento build 3120 určen pro prezentaci na veletrhu E3 2007, je tedy téměř rok starý, na což upozorňují všudepřítomná varování "Work in progress" a "Demo nereprezentuje finální podobu hry". Navzdory značnému stáří představuje jedinou šanci k vyzkoušení Stalkera, neboť žádné jeho veřejné demo neexistuje ani se v tuto chvíli neplánuje.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Tvůrci z GSC GameWorld posléze potvrdili, že uvnitř čtyřistamegového souboru se skutečně skrývá raná verze STALKER: Clear Sky. A doprovodili to žádostí o tlumočení tradičního bu-bu-bu, že nikomu nedoporučují jeho stahování, protože v nelegálních souborech se často nachází viry a trojani, které smažou všechna data na vašem počítači...

Kdo neodolal, hlásí ve fóru na fanstránce občasné padání hry při prohledávání mutantů, fyzickém kontaktu s nimi nebo při opuštění vymezených tras (dřevěné můstky). Na druhou stranu zaznívá chvála nových grafických efektů a krásné oblohy (viz obrázky), krycích manévrů spolubojovníků, že se dá potkat bažinatý upír známý z videa, navštívít vesnice a čtyři různé tábory frakcí, zabojovat si s cizí skupinkou stalkerů či s kancem, vyzkoušet několik zbraní atd. Testeři novinářského dema vytípali i mapu, na níž se prý podobně jako v Battlefieldu musí udržet klíčová místa, kam je pro obsazení potřeba dovést váš tým, jinak se tam budou respawnovat banditi.

zdroj: Archiv


STALKER Clear Sky DirectX10 tech-trailer - stažitelná verze (129 MB, HD)

Při této příležitosti se hodí dohnat rest s již oficiálním DirectX 10 trailerem, nyní dostupným v HD verzi. Ze STALKER Clear Sky demonstruje bouřku, vrhání stínů od ranního sluníčka, vodní hladinu, volumetrický oheň či kouř, dynamicky mokré povrchy při dešti a kapky stékající po zdi. Plná verze vyjde 29. srpna pro PC, u nás v češtině od CD Projektu (předobjednávka) - více v předešlém zpravodajství.
zdroj: fansite, diskusni fora, PCG

jd

Nejnovější články