Další díl Assassin's Creed letos nečekejte
zdroj: tisková zpráva

Další díl Assassin's Creed letos nečekejte

12. 2. 2016 10:33 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jak tamtamy tvrdily (viz článek), tak se i stalo. Ubisoft se konečně rozhodl ustoupit od každoročního vydávání své výdělečné série Assassin's Creed a oznámil, že letos žádná velká hra s tímto jménem nevyjde. „Letos jsme se rozhodli znovu prozkoumat možnosti série Assassin's Creed. Rozhodli jsme se, že v roce 2016 nevyjde nová hra. Od vydání Assassin's Creed Unity jsme se hodně poučili z vašich reakcí a postřehů.“

Tady stojí za to říci, že toto rozhodnutí je zjevně starší. Reakce na Unity spočívaly především v kritice technického stavu hry, který pravděpodobně souvisel s tím, že byl uspěchaný finiš vývoje. To se v kombinaci s testováním nových prvků, jako je simulace davu, projevilo na technické kvalitě. Nápad na zvolnění nejspíše přišel už tehdy, ale bylo třeba vydat Syndicate, na kterém souběžně pracoval jiný tým. Proto tisková zpráva hovoří o Unity jako určujícím bodu k rozhodnutí přerušit každoroční vydávání.

Oznámení pokračuje: „Vylepšili jsme celý vývojářský proces a chceme opět udělat z Assassin's Creedu špičkovou značku s otevřeným světem. Letos se tedy zaměřujeme na vývoj herních mechanismů a chceme dodržet slib, že Assassin's Creed nabídne unikátní a nezapomenutelný zážitek v historickém prostředí. Brzy oznámíme více, mezitím chceme poděkovat milionům fanoušků za jejich neutuchající podporu.“ Stojí za připomenutí, že podle nepotvrzených zpráv se bude další díl série odehrávat ve starověkém Egyptě.

Kromě toho se v tiskové zprávě zmiňuje, že nás letos čeká filmový Assassin's Creed s Michaelem Fassbenderem a prý vypadá skvěle. „Navštívili jsme natáčení a neumíme popsat, jak surrealistický pocit je kráčet skutečnými chodbami v Abstergu a nebo vidět asasínskou výzbroj. Máme ve filmu úžasné obsazení a štáb, který chce být věrný bohatému světu série a přinést svěží pohled na neustálou bitvu mezi asasíny a templáři.“ Připomeňme, že premiéra filmu je v České republice stanovená na 22. prosince.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články