Tvůrce War Z si sype popel na hlavu, značka je v ohrožení
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce War Z si sype popel na hlavu, značka je v ohrožení

2. 1. 2013 16:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Kontroverze kolem launche zombie multiplayerovky War Z se v posledních týdnech nakupilo na dvě televizní dramata, jednu soap operu a reality show (viz náš článek). Když už se začal Sergej Titov jakožto představitel Hammerpointu, který za hrou stojí, urputně a plamenně obhajovat a začaly se kupit další a další problémy hry a další a další důkazy toho, kde tvůrci neříkali pravdu, Steam hru stáhl z nabídky.


Nyní se Hammerpoint snaží titul, který dobře odstartoval a nyní má otřesnou pověst a hrozí mu nehezký konec rehabilitovat. A to jak fakticky, změnami ve hře, tak i z hlediska PR. V otevřeném dopisu Titov otočil o sto osmdesát stupňů, sype si na hlavu popel a kdyby to nebylo příliš nepříjemné, asi by se i potřel kolomazí a vyválel v peří a následně nahrál na YouTube. Je fakt, že některé části dopisu zní sympaticky sebekriticky, možná až moc na to, aby je člověk vnímal opravdu jako upřímné.


„Stal jsem se arogantním a zaslepeným prvotním úspěchem a růstem War Z, naším zvyšujícím se počtem hráčů, čísly, která jsme dostávali z dotazníků apod. Rozhodl jsem se nezabývat námitkami a otázkami hráčské komunity“. To je poněkud mírně řečeno, když vezmeme zmiňované masové banování hráčů kvůli nesouhlasným názorům na fóru a nebo požadavkům na refundaci. Každopádně Titov nyní slibuje vylepšenou komunikaci a přehodnocení spolupráce s OP productions, kteří hru produkují a dle Titova nepracují optimálně. Hammerpoint by měl nabrat další členy a celkově by se hra měla rozvíjet.


Jenže... to už je tu další problém na obzoru. Paramount totiž podal žalobu na Hammerpoint kvůli používání názvu War Z. Důvodem je až přílišná podobnost s chystaným filmem World War Z, což je pekelně drahá (a problematická) filmová adaptace světového bestselleru o celosvětové zombie invazi, který vyšel i u nás v překladu Světová válka Z. Což mimochodem berte jako doporučení, pokud máte tento žánr rádi. Je docela možné, že Hammerpoint ztratí i jméno své hry, protože nemálo lidí od počátku považovalo War Z za herní spin-off velmi výdělečné značky World War Z... takže Paramount určitě není bez šance.

Nejnovější články