Telltale chystá nový King's Quest a tím to zdaleka nekončí
zdroj: tisková zpráva

Telltale chystá nový King's Quest a tím to zdaleka nekončí

20. 2. 2011 14:33 | Téma | autor: Petr Poláček |

Z malé firmy, která v roce 2004 testovala možnosti svého enginu poker titulem Telltale Texas Hold'em, se během šesti let stala fungující továrna na, převážně, episodický obsah. Výraz továrna přitom nemá mít pejorativní nádech, protože se v této oblasti jedná o jednu z mála firem, které se daří držet vysokou kvalitu bez ohledu na stále hustší portfolio. Řeč je samozřejmě o firmě Telltale, která na nedávné tiskové konferenci překvapila odhalením svých ambiciózních plánů na blízkou budoucnost, mezi nimiž nechybí ani reinkarnace značky King's Quest.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Krom herní adaptace komiksu / seriálu The Walking Dead (článek), která zasáhne PC, konzole, handheldy, mobilní telefony a Facebook koncem tohoto roku, se od Telltale dočkáme zanedlouho pětidílné série Jurský park, v létě tohoto roku vyjde Puzzle Agent 2 a na první kvartál příštího roku byla oznámena herní adaptace komiksu Fables, který známé postavy z mýtů a pohádek vystrčí mimo jejich domovská universa do našeho světa, kde se jim samozřejmě moc nelíbí.

Telltale dále podají pomocnou ruku nezávislému týmu Straandlooper s jejich drsňáckou adventurkou Hector: Badge of Carnage, která minulý rok vyšla pro iPhone. Díky Telltale se letos na jaře objeví první epizoda i na PC a iPadu, další dvě epizody pak vyjdou ještě do konce roku, opět na PC, Mac a iPad.

Vůbec nejzajímavější z plánovaných titulů Telltale je však oživení adventurní série King's Quest, kterou v posledních letech poměrně úspěšně resuscitovali pouze zapálení fanoušci z Phoenix Online studia ve své episodické sérii The Silver Lining (hra je vydávána jako freeware po episodách - zrovna vyšla třetí), potažmo lidé z amatérského týmu AGD Interactive, kteří se specializují na remaky původních her - King's Quest III Redux vyjde v průběhu února.

King's Quest v podání Telltale nebude remake, půjde o zbrusu novou sérii dobrodružství z království Daventry, která bude vycházet episodicky na více platformách a v plánu je několik sérií, jak prozradil šéf marketingu Telltale Steve Allison, který zároveň potvrdil, že aktuálně rozjetá série Back to the Future je prozatím nejúspěšnější projekt Telltale.

Na konkrétní informace o nové King's Quest sérii si budeme muset počkat až do E3 2011.

Nejnovější články