Tak i Minecraft bude mít svůj vlastní film
zdroj: tisková zpráva

Tak i Minecraft bude mít svůj vlastní film

1. 8. 2011 12:45 | Téma | autor: Marek Král |

Jeden dokument o nezávislých hrách je málo. Dva už jsou tak akorát, ale být jich víc, kdo by se mohl zlobit? Oproti minule zmíněnému Indie Game: The Movie se Minecraft: The Story of Mojang soustředí pouze na jednu jedinou hru. Název dokumentu jasně značí, že tady se budou záběry pořizovat výhradně ze studia Mojang, což je první tým Markuse „Notche“ Perssona – nezávislého „dělníka“, který si svůj Minecraft vyrobil sám. Minecraft je videoherním fenoménem, o kterém se neustále mluví a píše, a pokud jste se zrovna probudili, určitě si projeďte pár stránek (Minecraft, Minecraft Wiki, PC Gamer), abyste pochopili, proč se zrovna o takovéhle hře točí film.

Dokument vytváří zkušení borci z 2 Player Productions, kteří mají na svém Projects Menu pár výborných chuťovek jako např. Reformat the Planet o undergroundovém hnutí chiptune. Paul Owens, Paul Levering a Asif Siddiky jsou videohrami prolezlí skrznaskrz, takže ví, jakou páku na videoherní tvůrce použít a jak to posléze předat natěšenému divákovi. Hudbu pro film bude dělat C418 – ten samý člověk, co již složil hudbu k Minecraftu, kterou si za krásných 69 korun můžete stáhnout z Bandcampu a při tom se třebas zaposlouchat do jeho starších děl.

Filmařům se na Kickstarteru podařilo od fanoušků vyprosit 3 640 241 (!) korun, pomocí kterých budou svůj film schopni celoročně točit, upravovat ve střižně, lisovat DVD v několika verzích, házet je do hezkých krabiček, propagovat … a vůbec zařídit spoustu dalších věcí, jaké koncový divák ani nemůže domyslet.

Jak se bude projekt vyvíjet dál, sledujte na stránkách 2 Player Productions. Coby ochutnávka filmu vám zatím musí stačit oněch 22 minut.

zdroj: Archiv

Nejnovější články