Sledujte první trailer na Warcraft film
zdroj: tisková zpráva

Sledujte první trailer na Warcraft film

6. 11. 2015 20:30 | Video | autor: Adam Homola |

První oficiální zmínka o celovečerním filmu na motivy Warcraftu padla před devíti lety. A než jsme se nadáli, je listopad 2015 a můžete se podívat na první plnohodnotnou ukázku z filmu, který má premiéru v červnu 2016. Trailer ukazuje z filmu nezvykle hodně, co už dříve naznačil nedávno vydaný teaser a ostatně i sám režisér prozradil, že film je prakticky hotový a zbývá dodělat jen hrstku digitálních triků. Studio film také těsně před velkým odhalením přejmenovalo a do kin přijde pod názvem Warcraft: The Beginning.

Trailer začíná poměrně klidně, ale s jasnou hrozbou na obzoru. Orkové se dostali do světa lidí a konflikt dvou stran je na spadnutí. Většina lidí je proti, ale jak sami vidíte, ve filmu budou jisté pokusy o spojenectví ze strany orků. Ti totiž vidí naději i na jiný život než válku, ale ne všechno je tak jednoduché jak se může na první pohled zdát. Malou roli má v traileru i čerstvě narozený Thrall...

zdroj: Archiv

Natáčení filmu probíhalo loni od ledna do května, pak následovala náročná postprodukce. Jak vidíte sami z traileru, orky a jiná stvoření vytvořili tvůrci digitálně, nejde o masky a make-up, stejně jako v případě prostředí. O triky se postarali ti nejpovolanější experti z ILM.

V hlavních rolích se na straně Aliance objeví Travis Fimmel jako Anduin Lothar, Ben Foster jako Magus Medivh, Dominic Cooper jako Llane Wrynn, nebo třeba Ben Schnetzer jako Khadgar. Za Hordu budou kopat Toby Kebbell coby Durotan, Rob Kazinsky jako Orgrim Doomhamer, Daniel Wu jako Gul'dan nebo třeba Paula Patton jako Garona Halforcen.

Herce pak na place kočíroval režisér Duncan Jones, známý především pro svůj maličký film Moon a trochu větší, ale pořád relativně malý Zdrojový kód. Warcraft: The Beginning je jeho první skutečně velkorozpočtová produkce.

Příběhově bude film mapovat první střet lidí s orky. Z traileru a ostatně i z dříve uniklých několika minut stopáže víme o Dark Portalu, Gul'danovi, o úpadku Draenoru a potřebě orků najít nový svět. Chris Metzen z Blizzardu už v minulosti řekl, že pokud Warcraft: The Beginning vydělá dostatek peněz, natočí se další díly, což potvrdil i režisér Duncan Jones. Ten by si chtěl po Warcraftu natočit malou sci-fi Mute a pak se zase hned vrátit do Azerothu a natočit dvojku.

c1eeHKf9Qg-G zdroj: tisková zpráva

Film zatím nemá žádný rating, ale je docela těžké představit si, že by z toho nakonec vylezlo eRko - tedy film určený pouze pro dospělé publikum. Téměř všechny hry ze série Warcraft dostaly ESRB rating T, tedy 13+, za evropskou ratingovou organizaci PEGI pak 12+.

Není tedy příliš důvodů hnát film do kategorie 18+. Ve hrách se sprostě nemluví a žádný velký krvák to také není, tudíž nevidím důvod proč se bránit pravděpodobnému ratingu PG 13. Ostatně, Pán Prstenů i Hobit dostaly také PG 13.

Do premiéry zbývá ještě sedm měsíců - tvůrci tak mají spoustu času připravit další trailery, videa, zfinalizovat rating a připravit nás na herně-filmovou událost příštího roku. Jestli měl nějaký projekt šanci prolomit stále trvající prokletí herních filmů, je to právě Warcraft: The Beginning.

Na závěr ještě trojice oficiálních promo plakátů k filmu:

Warcraft_Poster zdroj: tisková zpráva

12185151_565647730267523_6864106168142119783_o zdroj: tisková zpráva

12186400_565647590267537_4845945862550578739_o zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články