Skončila půjčovna PC her spadající pod Frag.cz
zdroj: tisková zpráva

Skončila půjčovna PC her spadající pod Frag.cz

27. 7. 2012 20:01 | Téma | autor: Adam Homola |

Update: Rozhovor s Mikolášem Tučkem o důvodem konce PC sekce online půjčovny Frag.cz čtěte v tomto článku

“Máme slušnou komunitu, máme výborné lidi, známe trh, máme napojení na platební procesy u na herním trhu nejakčnějšího operátora T-Mobile a snad stále trochu rozumíme hrám,“ končil optimisticky Mikoláš Tuček, moderátor a produktový manažer Frag.cz, před rokem a půl rozhovor s Games.cz. Byl o začátcích, současnosti a budoucnosti online půjčovny PC her, která byla součástí portálu Frag.cz. Bohužel, po více jak dvou letech provozu, online půjčovna her spadající pod portál Frag.cz, který provozoval operátor T-Mobile, skončila. Nyní na webu najdete jen stručné oznámení, že se online půjčovna zavírá k 31. 7. 2012. Důvod zavření je také brutálně stručný a vlastně nic neříkající: “Důvodem je ukončení působení půjčovny PC her na českém a slovenském trhu.” Mikolášovi jsme položili několik otázek, jejichž odpovědi v průběhu víkendu do textu doplníme.

Samotný Frag.cz to na svém Facebooku komentuje jako návrat ke svým kořenům - k mobilním hrám. Ty v nabídce portálu stále jsou a budou. V současné chvíli je už půjčovna uzavřena a i přes zastavení automatického obnovování plateb mají stávajícím zákazníkům fungovat hry ve Frag Playeru až do konce předplaceného období. Všechno se pak kompletně uzavře ke 30. listopadu 2012, kdy přestanou hry fungovat.

Online půjčovna Frag.cz se mohla v tiskové zprávě T-Mobile po dvou měsících provozu pochlubit 10 tisíci registrovanými uživateli. V době rozhovoru pro Games.cz to bylo dokonce 20 tisíc registrovaných uživatelů. Nikdy bohužel nebylo zveřejněno, kolik uživatelů má předplaceno některý ze tří herních balíčků, které se později sloučily v jediný.

Tým kolem půjčovny v čele s Mikolášem Tučkem projekt podporoval až nadstandardně pestrými aktivitami - podcastem, video pořadem, časopisem, recenzemi a další redaktorskou prací. Bohužel ani tyto sympatické podpůrné aktivity půjčovnu nedostaly do širšího povědomí hráčů, kteří by byli ochotni za takový formát platit.

Nejnovější články