Sekaná melounů z Metal Gear Solid: Rising
zdroj: tisková zpráva

Sekaná melounů z Metal Gear Solid: Rising

16. 9. 2010 10:02 | Téma | autor: levis |

Po letošní E3 se dalo očekávat, že Metal Gear Solid: Rising nebude chybět ani na japonském TGS 2010 a očekávání pro jednou zase nezklamala.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Hned v úvodu tiskovky Microsoftu, která končila před pátou hodinou ranní, přišel na pódium producent Šigenobu Matsujama a předvedl krátké demo přímo ze hry; v sále to však jen zabublalo a reakce jsou poněkud rozporuplné.

Někteří třeba mají za to, že nový Metal Gear bude "nejrealističtější simulátor na přípravu salátu", jiní mají věcnější poznatky: "Ten chlap tam prostě přišel, rozsekal všechno na maděru a pak šel zase do háje!" Což tak zhruba vystihuje pointu předváděčky.

Že totiž Raiden bude moci se svým mečem krájet nejenom protivníky, ale třeba i melouny naznačil už trailer z letošní E3. Právě kolem téhle "chirurgicky přesné sekané" se točila i nová předváděčka, hraná pochopitelně na Xboxu 360.

Producent se ocitl na malém dvorečku plném melounů, misek, lahví s mlékem, kuželek a ovoce, načež se rozmáchl s mečem a začal to všecno porcovat na hadry. "Přesnej zásek!" ulevil si Matsujama, když se mu podařilo jeden meloun rozpůlit na dva zcela identické kousky z obtížného úhlu.

Když už to začalo vypadat tristně, objevil se třínohý mechanický maskot Kogekko ze čtvrtého dílu hry a roztočil na špičce prstu meloun jako basketbalový míč; pak je začal Raidenovi házet a hrdina už zase krájel.

A co bylo dál? No, to je vlastně vše. Poklona, ještě zamumlat něco v tom smyslu, že vývoj pokračuje dle plánu, ale Kojima Productions zatím žádné datum vydání nechtějí oznámit, a Matsujama už byl ten tam.

Radost naopak divákům určitě neudělal viceprezident Phil Spencer, který za Microsoft oznámil, že nový Metal Gear bohužel nebude podporovat Kinect. Krátká, ale vlastně docela vtipná předváděčka. I když u toho není Kojima, je jasné, že Konami jsou prostě svoji. Přeci by na přední asijský herní veletrh nepřijeli s nějakým obyčejným demem, nedejbože přímo ze hry!

Metal Gear Solid: Rising pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 vyjde nejdříve příští rok.

Nejnovější články