PS3 / PS2 lineup pro 2. čtvrletí 2007 a jiné dění u Sony
zdroj: tisková zpráva

PS3 / PS2 lineup pro 2. čtvrletí 2007 a jiné dění u Sony

20. 4. 2007 15:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Okolo Sony se toho za poslední den přihodilo opravdu hodně a nejdůležitější z toho je ohlášení release-listu na zbytek 2.

čtvrletí. Tedy květnových a červnových titulů, které by měly potenciální zákazníky nalákat ke koupi právě nějaké konzole od Sony. Jenže na rovinu přiznejme, že nějaký vyložený trhák exkluzivně pro PlayStation 3 v lineupu zatím chybí (v tomto směru bude mnohem úrodnější 3. čtvrletí) - většinou se jedná o multiplatformní hry nebo ty, co se objevily již dříve jinde. Konkrétně se v tradičních obchodech setkáme s PS3 verzí komiksové FPS The Darkness (co jsme zatím hráli, jasná koupě), filmových Transformers: The Game, Spider-Man 3 a Pirates of the Caribbean: At World's End, baseballů The Bigs a MLB 07: The Show, konverzí akce F.E.A.R. a bojovkou Ninja Gaiden Sigma, předělávkou oceňovaného Ninja Gaiden Black. Z PlayStation Store, které má už 600 tisíc klientů, budou koupitelné menší tituly jako Calling All Cars, Championship Sprint, Gauntlet II, Joust, Mortal Kombat II, Rampage World Tour, Super Puzzle Fighter II HD Remix a Rampart.
Přesuneme-li se k PlayStation 2, nejvíce překvapí svým brzkým, již červnovým přichodem druhý díl brutální akce Manhunt od Rockstaru. Jinak to je očekávaná klasika - Tomb Raider Anniversary (dnešní dojmy), 3D mlátička Dawn of Mana od Square Enix, dále .hack//G.U. Vol. 2: Reminisce, Naruto: Ultimate Ninja 2, Odin Sphere a kolekce čerpající z filmů Harry Potter & Fénixův řád, Shrek the Third, Fantastic Four Rise of the Silver Surfer či Ratatouille. Majitelé handheldu Sony PSP již obdrželi svou verzi závodů Test Drive Unlimited a ještě se na ně chystají remaky hitů Rainbow Six Vegas, Ridge Racer 2, Final Fantasy či Final Fantasy II, plus novinky typu Alien Syndrome nebo Crazy Taxi: Fare Wars od Segy.

Necelý měsíc po evropském startu Sony prvně zveřejnila své zdarma přístupné online služby PlayStation Network. Celosvětově nyní má 1,3 uživatelů, z nichž skoro polovinu tvoří Američané (600 tisíc z tamních dvou milionů vyexpedovaných konzolí). Právě pro ně byla touto cestou vypuštěna aktualizace firmware na verzi 1.7, která umožňuje stažení původních titulů z PlayStation 1 z PS Store a jejich hraní přímo na PS3 (předtím to šlo jen na PSP). Evropští uživatelé by se měli dočkat toho samého v květnu.

Největší radost však Sony musely udělat březnové výsledky prodejnosti z USA. Podle dat organizace NPD se PlayStation 2 stále daří lépe (280 tisíc) než oběma next-gen konzolím (X360 199 tisíc a PS3 130 tisíc), nicméně celkovým vítězem pořád s přehledem zůstává Nintendo (508 tisíc DS a 259 tisíc Wii). U žebříčku odbytu jednotlivých her je přetrvávající dominance PS2 ještě markantnější, když se akce God of War II prodalo úctyhodných 833 tisíc - čili dvakrát více než druhého Ghost Recon Advanced Warfighter 2 pro X360. Microsoft za pouhých pár dnů, kdy byla na trhu dostupná rytmická hra Guitar Hero II, stihl obsadit i třetí příčku navzdory její vysoké ceně (90 dolarů včetně kytary). Na čtvrtém místě je bundle Wii Play s ovladačem (273 tisíc) a až pátá je vlajková PS3 hra MotorStorm (199 tisíc).

zdroj: GameSpot, WP a další

jd

Nejnovější články