Prey 2 nepoběží na id Tech 5, ve vývoji je moc dlouho
zdroj: tisková zpráva

Prey 2 nepoběží na id Tech 5, ve vývoji je moc dlouho

15. 3. 2011 10:51 | Téma | autor: Petr Poláček |

Oznámení Prey 2 nikdo moc nečekal, o to více s ohledem na potenciál prvního dílu, i když...

Oznámení Prey 2 nikdo moc nečekal, o to více s ohledem na potenciál prvního dílu, i když nenaplněný, potěšilo. A přestože v tiskovce nebylo nic konkrétního, skvěla se v ní alespoň informace o tom, že vývojáři z Human Head Studios používají technologii od id Software. Automaticky jsme předpokládali, že jde o id Tech 5, několik let budovaný engine, který se předvede v postapokalyptické akci Rage. Náš předpoklad byl ovšem špatný, protože šéf PR Bethesdy Pete Hines pro IGN potvrdil, že Prey 2 id Tech 5 používat nebude: „Tahle hra už je ve vývoji docela dlouho a id Tech 5 ještě také není hotová (dokud Rage nevyjde a možná ještě ani potom nebude). Takže užití id Tech 5 nebylo možné.“

Z této informace vyplývá, že Human Head Studios na Prey 2 opravdu pracují pilně už od roku 2006 a buď používají ten samý engine jako v prvním díle, tedy id Tech 4, nebo v mezičase přesedlali na něco úplně jiného. Verze s id Tech 4 se zdá být samozřejmě pravděpodobnější, ale dokud tato informace nebude potvrzena, nelze ji brát za stoprocentně věrohodnou.

Pokud se však na id Tech 4 podíváme blíže, nejedná se o tak zastaralou technologii, jak by se mohlo zdát. Přestože byla poprvé použita už v roce 2004 v Doom 3, ve hrách se průběžně objevuje až do současnosti. Naposledy poháněla Wolfenstein v roce 2009 a dokonce je na tomto enginu postavena i střílečka Brink, která vyjde letos 20. května. Seznam id Tech 4 her hledejte tady, do budoucna se tedy podle všeho rozroste ještě o Prey 2, která na PC, PS3 a X360 vyjde příští rok.

 

Nejnovější články