Press Start se vydařil, herní večery v Oku budou pokračovat
zdroj: tisková zpráva

Press Start se vydařil, herní večery v Oku budou pokračovat

25. 6. 2011 15:16 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Čtvrteční večer v pražském kině Oko patřil hrám. Proběhl zde první díl herního seriálu Press Start, na kterém se redakce Games podílela jako mediální partner, a proběhl úspěšně. Komponovaný večer, zaměřený tentokrát na adventury a prezentaci nejlepších trailerů z letošní E3, zaujal přes 130 lidí, kteří nejenom kino Oko zaplnili, ale vytvořili zde příjemnou atmosféru, která se udržela od začátku až do samotného konce.

Pokud si někdo z příchozích myslel, že o adventurách, jejich historii, vývoji a současnosti, něco ví, tak díky skvělé přednášce Petra Ticháčka zjistil, že má ve vědomostech díru, kterou musí zaplnit. Když jsme ještě před samotnou akcí vysvětlovali lidem, kteří Petra neznají, že to je největší odborník na adventury široko daleko, nelhali jsme a jeho přednáška to se stoprocentní platností potvrdila. Jestli si milovníci filmů říkají cinefilové, BigPeter je adventurefil každým coulem. Organizátoři Pavel Dobrovský a Bohdan Heblík si tedy nemohli vybrat lépe a to samé se dá říci i o dalších části večera, kterou tvořila čtvrthodinové promítání záběrů z připravované české adventure Botanicula. Počáteční chlad, plynoucí u některých návštěvníků z toho, že o hře dopředu nic nevěděli, hra samotná brzy proměnila v zájem, který následně podpořilo povídání s Jaromírem.

V poslední části se na pódium vyšplhal Lukáš Grygar, aby kus po kusu uvedl sérii trailerů z letošního ročníku herní výstavy E3, které jsme identifikovali jako zajímavé, nejlepší či nejpovedenější. Kritériem výběru tedy nebyla míra hypotetického očekávání hry, ani sláva značky. Přesto závěrečný blok výborně kontrastoval s předchozí částí o Botanicule a ukazoval další stránku herního průmyslu, což celému večeru poskytlo rámec pestrosti.

Za chvíli se zhasíná, poslední návštěvníci dopíjejí svá piva na baru a přesouvají se do sálu

Po skončení oficiálního programu nedlouho před půlnocí se ještě nějakou tu hodinku živě diskutovalo na baru a byly to debaty tak zajímavé, že se zaposlouchali i příslušníci městské policie, ačkoli původně chtěli poprosit, abychom diskusní volume stáhli trošku dolů.

Spokojenost s průběhem celé akce krom návštěvníků vyjádřilo kino Oko, my z Games a také Pavel Dobrovský s Bohdanem Heblíkem: „Lidi přišli, neodcházeli, smáli se i divili. Prostě se nám potvrdilo, že jsme trefili vkus diváka, hráče i Franty Fuky a jeho psů. Myslím, že nikdo nebyl zklamaný nebo znechucený. Určitě budeme pokračovat a další termín i téma Press Start č. 2 oznámíme brzy,“ svěřil se po skončení akce právě Pavel Dobrovský.

Za pár měsíců se tedy Press Start vrátí s dalším dílem, který přinese nové téma, nové hosty, nové odborníky. Díky všem za účast, určitě dejte pořadatelům vědět (tady), co se vám líbilo, co byste změnili nebo zlepšili a brzy zase na viděnou v Oku. Níže pár fotek, abyste měli přehled o tom, jak to tam vypadalo.

Povídání s tvůrcem Botaniculy. Zleva: Pavel Dobrovský, Bohdan Heblík, Jaromír Plachý

Petr Ticháček vzal své povídání o adventurách od podlahy a od textových adventur se skrz vývojové fáze a trendy dostal až k L.A. Noire

Trierovi opravdu nezbylo nic než ta melancholie, protože si kvůli hrám za celý večer na jeho provokativní tvorbu nikdo nevzpomněl!

Lukáš byl před začátkem trošku nervózní, ale jakmile se ponořil do své role, začal v improvizovaných výstupech plavat jako ryba ve vodě

Jaromír Plachý prezentoval i svoji mimoherní činnost v podobě skvělého videoklipu pro skladbu Nunovó tango

Nejnovější články