PlayStation Store oficiálně v Čechách
zdroj: tisková zpráva

PlayStation Store oficiálně v Čechách

8. 11. 2007 11:11 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Spuštěn online obchod s plnými PS3 hrami či přídavky za české koruny aneb další věc, v níž Sony předstihla Microsoft.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Vedle online hraní na PS3 zdarma (na Xbox Live to bude možné jen v rámci speciální akce po jeden víkend koncem listopadu) či světového vítězství Blu-ray formátu nad HD-DVD tu máme další věc, v níž Sony předstihla Microsoft. Dnes ve večerních hodinách zpřístupní svůj obchod PlayStation Store pro všechny majitele konzole PlayStation 3 v České republice. Dal se sice používat už dříve, ale teprve teď to bude oficiálně a ceny za produkty se ukáží v českých korunách. Platby se budou realizovat pomocí karet MasterCard a VISA, aniž by musely být převáděny např. na euro, jako to bylo nutné dosud. Naše země tak společně s Polskem, Řeckem a Saudskou Arábií rozšířila celkový počet obchodů PlayStation Store ve světě na pětadvacet.

    Otevření PLAYSTATION Store umožní zákazníkům přístup k demo verzím, videím a filmovým upoutávkám a rovněž nákup prémiového obsahu, včetně plných verzí her a dodatečného obsahu k hrám. Obsah těchto nových PLAYSTATION Store koresponduje s obsahem ostatních SCEE PLAYSTATION Store: pro download je přístupných více než 235 položek, a to i takových lákadel, jako např. Warhawk, Calling All Cars a Flow.

    “Když jsme v březnu uvedli PLAYSTATION 3 (PS3), slíbili jsme, že ve všech zemích SCEE budeme zlepšovat naše služby a co nejrychleji nabídneme více nových obchodů PLAYSTATION Store v nových regionech,” říká Chris Stanton-Jones, viceprezident distribučních trhů pro SCEE. “Spuštění těchto nových obchodů podtrhuje nejen náš závazek vylepšovat naši nabídku, ale také důležitost těchto stále dynamičtějších trhů. Těšíme se na pokračování velkého úspěchu, který již na těchto trzích máme, a jsme rádi, že můžeme nadále prokazovat naši podporu těmto trhům.”
PlayStation Store je zatím k dispozici jen v anglickém jazyce. “Prioritou bylo jeho co nejrychlejší zpřístupnění českým majitelům PS3, a proto jsem rád, že jej čeští uživatelé budou mít k dispozici v relativně krátké době po zemích západní Evropy. Anglický jazyk nevidím jako problém, protože majitelé PS3 jsou ve velké většině jazykově zdatní, naší prioritou do blízké budoucnosti však samozřejmě zůstává plná česká lokalizace,” říká Andrej Dula, PR a marketingový manažer PlayStation pro ČR a Slovensko. “Jsme přesvědčeni, že velmi dobrý prodej konzole PLAYSTATION 3, jakož i prudký rozvoj dostupnosti širokopásmového internetu v České republice, bude mít za následek výrazný úspěch PS Store v Čechách – řekl Andrej Dula, – PlayStation Network je pro nás jednou z klíčových podpůrných funkcí konzole PS3.

Jak na tento krok Sony bude reagovat Microsoft, který zdůvodňoval dosavadní nepodporu Xbox Live v ČR či možnost nákupů z jeho Xbox Live Marketplace hlavně legislativními problémy (a kdo to nějak obešel, tomu hrozil při kontaktování zákaznické podpory dokonce postih zabanováním jeho Xbox Live účtu)?
zdroj: PR

jd

Nejnovější články