Hry dle filmů jsou mrtvé, tvrdí Warneři na příkladu Batmana
zdroj: tisková zpráva

Hry dle filmů jsou mrtvé, tvrdí Warneři na příkladu Batmana

18. 10. 2011 13:37 | Téma | autor: levis |

Herní verze hollywoodských snímků jsou pro část hráčské obce kontroverzním tématem od chvíle, kdy se začaly objevovat. Často se v diskusích objevují názory, že vydavatelé se jen snaží přiživit na úspěchu a marketingové kampani velké značky, hry podle filmů vyvíjí překotně a často je vypouští nedodělané nebo jen s minimem obsahu, hlavně aby stihly termín premiéry.

Mezi tyhle firmy patří i Warner Bros, kteří teď naznačili změnu směru. "Hry na základě filmů už jsou minulostí a patří k nefunkčnímu vydavatelskému systému, od kterého se teď snažíme distancovat," řekl Martin Tremblay, prezident Warner Interactive. Warneři sice na svoji herní divizi nejsou nijak zvlášť pyšní, rozhodně ale mají trumf v podobě práv na Batmana, jehož další filmové dobrodružství je na dosah.

Stejně jako jsme se ale nedočkali hry podle filmu Batman: Temný rytíř, ani nový film (Temný rytíř povstal) nebude doprovázet hra, jež by přesně kopírovala události nebo postavy účinkující ve snímku. "Hry musí fungovat samy o sobě. Chceme investovat do nových sérií a udělat něco, co bude ve světě her znamenat víc než jen přelétavý doprovod filmu," řekl Tremblay v rozhovoru s deníkem Los Angeles Times.

Bezhlaví teenageři

"Model her vyráběných přesně podle filmů je ale pokažený a cílí jen na bezhlavé teenagery. Od takového druhu her už se snažíme distancovat," tvrdí Tremblay. Jak ale dodávají novináři LA Times, taková rozhodnutí nemusí vždy příslušet šéfovi herní divize.

Warner Interactive zaměstnává 1800 vývojářů a rozpočet jedné hry se zpravidla pohybuje mezi 30-40 miliony. Letos, kdy firma zažije asi nejplodnější rok své herní divize, zřejmě vydělá přes 1 miliardu dolarů - ale to je pořád nesrovnatelné s cca 5 miliardami dolarů, které na filmech vloni vydělal Warner jako filmová společnost.

Nejnovější články