Hamill: Arkham City je mé poslední
zdroj: tisková zpráva

Hamill: Arkham City je mé poslední

31. 5. 2010 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Hlas Jokera a někdejší tvář Luka Skywalkera k druhému dílu herního Batmana.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Mark Hamill sice pro určitou skupinu lidí navždy zůstane Lukem Skywalkerem z Hvězdných válek, hráčům počítačových her je ale dobře známý i jako hlas řady postav - z poslední doby zvlášť Jokera z prvního dílu Batman: Arkham Asylum. Do jeho chystaného pokračování se přitom Hamillovi, jinak náruživému hráči, zprvu vůbec nechtělo.

"Tohle bude moje poslední role Jokera, to jsem si naprosto jistý. Je to takový jeho poslední výkřik," říká herec. Zda roli přijme prý dlouho váhal, a to z dobrých důvodů. "Když za mnou vývojáři z Rocksteady přišli, že dělají dvojku, původně jsem jim to rozmlouval a říkal jsem: Kluci, nikdy nemůžeme překonat ten originál, je prostě moc dobrý."

Co konkrétně se na hře Hamillovi líbilo? "Byl to klaustrofobický zážitek se spoustou různých dovedností, celým tím stealth módem a způsobem, jakým šla používat [Batmanova] technologie. Měl jsem za to, že jde o můj vrchol," říká herec. Nakonec se ale nechal přesvědčit a i ve druhém díle tak Jokerovi poskytne svůj hlas. Hamill má pro to ostatně všechny předpoklady, vždyť mezi lety 1992-2004 kompletně namluvil Jokera v animovaném seriálu Batman.

"Hodně mi učaroval způsob, jakým Jokera ztvárnil herec Heath Ledger," říká Hamill v odpovědi na otázku, kým se inspiruje. "Udělal z něj takového ztrápeného Jokera bez kousku divadelnosti, vlastně skoro vypadal, jako že jede na heroinu. Nikdy mě nenapadlo, že by ta postava mohla být i taková - a právě díky tomu myslím měla úspěch," míní Hamill. O tom, že si roli Jokera zopakuje i ve druhém dílu Arkham Asylum, podle něj rozhodlo to, že autorům se podařilo zajistit dialogy od renomovaných scénáristů Paula Diniho a Kevina Conroye.

Batman: Arkham Asylum 2 vyjde koncem roku pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Pátrání po Batman Arkham Asylum 2 pokračuje  [24.12.2009 10:10]
Batman Arkham Asylum 2 rozpitváno  [17.12.2009 18:18]

zdroj: IGN

levis

Nejnovější články