Gothic 4 datadisk Fall of Setarrif se odkládá na neurčito
zdroj: tisková zpráva

Gothic 4 datadisk Fall of Setarrif se odkládá na neurčito

23. 3. 2011 19:21 | Téma | autor: levis |

Téměř zkrachovalý rakouský vydavatel JoWood se rozhodl odložit nadcházející datadisk Fall...

Téměř zkrachovalý rakouský vydavatel JoWood se rozhodl odložit nadcházející datadisk Fall of Setarrif pro Gothic 4 "na neurčito". Na vině jsou potíže s bankrotem firmy, který spustil legální přestřelku mezi JoWoodem a německým investorem BVT. Zpráva o odsunu vydání hry přitom přichází v nejméně vhodnou chvíli, vždyť Fall of Setarrif mělo vyjít již tento pátek, kdežto JoWood oznámil bankrot v lednu. Naivně si hráči mysleli, že když je ticho po pěšině, musí jít vše nutně po dobrém.

"Zatím je nejasné, kdy budeme hru moci v současné podobě vydat na trh," řekl Stefan Berger z JoWoodu. Oficiálně se spor s BVT vede kvůli nejasnému legálnímu pozadí vývoje hry a byť ani jedna ze zainteresovaných stran nechce prozradit nic bližšího, zřejmě je tu podezření, že JoWood mohl vývoj Fall of Setarrif financovat i po oznámení lednového bankrotu.

Teoreticky by se obě firmy mohly prát i o to, komu mají z prodeje hry téct další peníze - i když právě ty by JoWood potřeboval ze všeho nejvíc, aby se zbavil alespoň části svých dluhů. Co naplat, zbývá akorát doufat, že nějakým způsobem se k datadisku Fall of Setarrif dříve či později dostaneme. Nebo byste o deset extra hodin Gothicu 4 nestáli?

Nejnovější články