Gamescom pomohl zvednout předobjednávky Wii U her a Project Cars
zdroj: tisková zpráva

Gamescom pomohl zvednout předobjednávky Wii U her a Project Cars

21. 8. 2014 16:40 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Čas od času vyvstane otázka, k čemu vlastně všechny ty monstrakce typu E3 nebo nedávného Gamescomu jsou. Statistici Amazonu se o své údaje podělili s MCV a tak přesvědčivě odpovídají ukázkou navýšení předobjednávek her právě po Gamescomu. Překvapivé je, že na vrcholu žebříčku trůní Project Cars a hry pro Wii U. 

Předobjednávky Wii U her stouply o 8,67 procent, PS4 her o 5,16 procent a Xbox One her o 2,81 procenta. Z her potom hitparádě sympaticky vévodí Project CARS, jehož předobjednávky stouply o úctyhodných 42,3 procent. V závěsu za ním je Rise of the Tomb Raider s nárůstem předobjednávek na 30,25 % a Bloodborne s 16,08 %.

MCV k číslům poznamenává, že jsou o to překvapivější, že Nintendo jako jediná z platforem neuspořádala vlastní tiskovku. Rovněž je zarážející, že v seznamu není k nalezení Call of Duty, ale kritizovaný Battlefield: Hardline naopak ano. Jsme svědky historického okamžiku a pádu dočasného matadora akčních her?

zdroj: Vlastní

Samozřejmě se na celé statistice trochu projevuje fakt, že jde o procentuální nárůst, ne faktické číslo předobjednávek, takže snáze dosáhnou vyššího nárůstu tituly, které předtím tolik předobjednávané nebyly a nyní zaujaly.

Na celé statistice, která je sama o sobě poměrně unikátní, a skvěle reflektuje význam podobných akcí, je ale zajímavý i úspěch her na Wii U v této oblasti. Je zjevné, že cílová skupina zareagovala na prezentaci her konzole pro Nintendo pozitivně. Stejně tak je pozoruhodné, že nový Tomb Raider i přes zdánlivý odpor kvůli časové exkluzivitě výrazně zaujal.

1. Project CARS (Slightly Mad Studios) - nárůst 42.3 %
2. Rise of the Tomb Raider (Square Enix) - nárůst 30.25 %
3. Bloodborne (Sony) - nárůst 16.08 %
4. Hyrule Warriors (Nintendo) 11.77 %
5. Quantum Break (Microsoft) 10.77 %
6. Far Cry 4 (Ubisoft) 9.53 %
7. Assassin's Creed Unity (Ubisoft) - nárůst 9.44 %
8. Middle-earth: Shadow of Mordor (Warner Bros) - nárůst 9.03 %
9. Battlefield: Hardline (EA) - nárůst 8.81 %
10. Super Smash Bros for 3DS (Nintendo) - nárůst 7.56 %

Nejnovější články