From Software zápasí s PC portem Dark Souls
zdroj: tisková zpráva

From Software zápasí s PC portem Dark Souls

7. 6. 2012 10:26 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jedna věc je chtít PC verzi milovaného a zároveň v dobrém proklínaného ultrahardcore RPG Dark Souls, druhá je, že se někdo rozhodně vyhovět...

a třetí je v reálu hru na PC převést. A momentálně s tím má From Software pořádné problémy, protože tak nějak s vývojem na PC nemá zkušenosti. Žádné zkušenosti.


Daisuke Učijama to na rovinu říká: „Abych byl úplně upřímný, docela nám to zatápí, protože nemáme zkušenosti s portováním na PC. Nejprve jsme mysleli, že to bude procházka růžovou zahradou, ale vyvrbilo se to jinak. Takže pořád pracujeme a likvidujeme jeden problém za druhým“. Není divu, že From Software není na PC porty zvyklý, jeho klíčovou cílovkou je Japonsko, vždyť i Demon's Souls se na západ dostalo až díky velkému prodeji lokalizované asijské verze. A PC komunita v Japonsku nemá víc členů, než vy prstů na jedné ruce.

PC verze bude přímým portem z konzole, tedy včetně framerate. Je to celkem logické, vzhledem ke zkušenostem From Software s PC, přímý port byl jediným řešením, tím spíše, pokud chtěla společnost stihnout vydání tento rok. Jako bonus a omluva má tedy sloužit právě bonusový obsah pro PC, který má dokázat, že vývojáři nejsou líní, jen jaksi prostě snadněji, mnohem snadněji vytvoří nových deset hodin (což je doba, kolik má nový obsah zabrat „relativně zkušenému hráči“, takže spíše počítejte s takovými dvaceti hodinami) obsahu, než provede optimalizace pro neznámou platformu.

Samotný obsah bude zakomponován do příběhu hry, takže žádné odbočky v menu a budete si jej muset pěkně namáhavě odemknout během hraní. Nicméně, to k téhle hře jaksi patří, nic není zadarmo. To, že si From Software nevymýšlí a opravdu je zvyklý na dvě hlavní konzole, dokazuje i fakt, že případná PS Vita a Wii U verze je podle Učijamy mimo diskusi, protože by se musela hra vyvíjet znovu, od píky, pro dané platformy.

Nejnovější články