EA opět propouští a tvůrci Test Drive skončili úplně
zdroj: tisková zpráva

EA opět propouští a tvůrci Test Drive skončili úplně

12. 4. 2013 17:20 | Téma | autor: Adam Homola |

Není to tak dávno, co EA oznámila propouštění napříč několika studii v Montrealu, Los Angeles a dalších místech. Teď tu máme další vlnu propouštění, která se dotkla primárně mobilního studia v Montrealu. Podle zdrojů Gamasutry má jít o 200 až 250 lidí, kteří přišli o práci v těchto dnech. Zbytek studia se má propouštět postupně, až se vyřeší přesun infrastruktury, zákaznické podpory a podobných věcí. Přesun má probíhat zhruba do poloviny června. Poté se očekává, že se EA Montreal zavře úplně.

EA pro Gamasutru a jiné weby novou vlnu propouštění potvrdila s tím, že se společnost snaží lépe zacílit vývoj na nové platformy a mobily, což bohužel obnáší i snižování stavů. Výsledkem má být podle zástupce EA efektivnější organizace. “Propustit lidi, kteří do EA přispěli nemalou měrou, je vždy těžké rozhodnutí. Vždy, když to jde, se snažíme lidi přeučit na nové role nebo je přesunout do jiných lokací. Tím, že naše fungování bude přímočařejší, zajistíme, že EA bude moct hráčům po celém světě přinést ty nejlepší hry další generace,” řekl zástupce EA Gamasutře.

Z EA Montreal, ve kterém prý pracovalo kolem 300 lidí, vzešel například mobilní Scrabble nebo Tetris. Montreal ale podle všeho není jediný, koho postihlo nové propouštění. Podle webu Globo.com se prý zavírá také studio v Brazílii, které se soustředilo na sociální a mobilní hry. Globu to potvrdil Eduardo Morais, hlavní manažer EA Digital v São Paulu.

Společně s propouštěním v EA se objevila další nemilá zpráva z podobného soudku. Eden Games, kteří mají na svědomí například Test Drive Unlimited 2 a Alone in the Dark, končí. Nejde přitom o nějaké propouštění, ale končí celé studio, které je teď podle zdrojů francouzského Eurogameru (přes Eurogamer UK) ve stavu likvidace. Pamatujete ještě na jejich prvotinu, V-Rally pro PlayStation?

Nejnovější články