EA: Mirror’s Edge 2 bude, otázkou je kdy a kdo
zdroj: tisková zpráva

EA: Mirror’s Edge 2 bude, otázkou je kdy a kdo

13. 7. 2012 12:46 | Téma | autor: Adam Homola |

Ach, Mirror’s Edge 2. Tuhle generaci konzolí asi není žádná neexistující dvojka, kterou bych si zahrál radši, než pokračování Mirror’s Edge. Jednička vyšla už v roce 2008 a od té doby se o dvojce občas mluvilo, dokonce i z oficiálních úst, ale samotné oficiální oznámení nikde a leaknuté obrázky nebo teaser taky ne. Internet je plný spekulací, že se na Mirror’s Edge 2 dělá/dělalo, ale EA ten první koncept neschválila, pak se na tom zase dělalo, pak zase ne. Vyznejte se v tom. Teď se ale ozval Frank Gibeau, který v EA pracuje jako prezident EA Labels a potvrdil, že Mirror’s Edge 2 bude. Sice jasně řekl, že teď nemá co oznámit, ale že v případě ME2 není otázkou, jestli vůbec bude, ale spíše kdy bude a kdo ji bude dělat.

“Milujeme Faith. Milujeme celou tu značku. Je to opravdu jen o tom, jak a kdy se k ní vrátíme. Máme tu hru na seznamu, je to ale také o týmech, které jsou k dispozici, kdo k tomu bude mít správně kvalitní přístup, a kdo tomu rozumí,” řekl Gibeau v rozhovoru pro Game Informer, jak reportuje Video Gamer. Samotný Gibeau naznačoval už na E3 2011, že by druhý díl Mirror’s Edge mohl používat engine Frostbite 2, což by bylo pěkné.

Ostatně Battlefield 3, který je ukázkovým příkladem skvěle vypadající hry na Frostbite 2 enginu, převzal z prvního Mirror’s Edge několik prvků. Při pohybu postavy v Battlefieldu lze vidět nohy a tělo a takové to převalování se přes překážky je jakoby z ME přímo vytažené. A ku prospěchu věci, hře to pak dodává realističtější - dynamičtější nádech.

V roce 2009 dokonce Patrick Soderlund z EA přímo potvrdil Video Gameru, že na ME2 pracuje v DICE malý tým vývojářů. Pak se hra objevila na několika životopisech a budoucnost hry pozitivně komentoval i šéf EA John Riccitiello (EDGE) a ještě jednou Gibeau, kdy zase pro IGN řekl, že to ještě úplně nevymysleli, ale že se na tom dělá. Skoro to až vypadá, že si s ME2 EA neví rady. Jakoby vývoj zkoušeli, ale "jiný" přístup by se nevyplácel a do tradiční velké AAA konzolovky s nepříliš úspěšným prvním dílem by nechtěli nacpat pár desítek milionů.

Pokračování jedné z originálnějších her za tuhle generaci konzolí od EA tak sice přijde, ale bůh ví kdy. Není se čemu divit, jednička měla sice velký “buzz,” ale prodejní čísla už tak oslnivá nebyla. Prvního dílu se k dnešnímu dni prodalo podle některých odhadů něco málo přes dva miliony kusů. Člověk by si mohl říct, že dva miliony jsou hodně, ale nezpomeňte, že hra se ze začátku moc neprodávala, a tak šla hodně rychle do velkých slev.

Pamatuju dokonce případ, kdy byla ne zase tak dlouho po vydání na Steamu za euro. Jedno euro. Kolik centů z toho měla EA a kolik DICE? Asi ne moc. Stejně jako asi příliš na hře nevydělali, když se prodávala za dvacet dolarů. Na Originu se teď ME prodává za 10 euro. Pokud jste jedničku nikdy nehráli, jděte do toho. Těch deset euro za to rozhodně stojí.

Nejnovější články