DICE nebude dělat jen Battlefield, šušká se o Mirror’s Edge 2
zdroj: tisková zpráva

DICE nebude dělat jen Battlefield, šušká se o Mirror’s Edge 2

21. 11. 2012 15:15 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ať jste sebelepší a odvádíte kvalitní práci, pokud jste v tvůrčím odvětví, časem vás bude jedna a ta samá věc otravovat.

Takže není divu, že Electronic Arts nechce, aby se z DICE stal jen pouhý výrobce nových a nových dílů Battlefieldu. Potvrdil to viceprezident EA games Patrick Soderlund. „Ve chvíli, kdy bychom jim řekli – Budete dělat Battlefield až do konce života – začnou si hledat práci jinde. Aby mohli dělat skvělé hry ze série Battlefield, musí mít možnost pracovat i na něčem jiném. Proto tu máme lidi, kteří mění pozice. A samozřejmě máme i haldu lidí, kteří chtějí dělat jen Battlefield, protože to milují“.


Podle Soderlunda je samozřejmě diskutabilní, zda se vyplatí odskočit si od zavedených a úspěšných značek k experimentování ve stylu Mirror's Edge. Jenže, jak bylo psáno výše, DICE nemá být studiem jedné značky. „V DICE ve Stockholmu je tři sta lidí. Všichni nedělají jen na Battlefieldu a je to nás úmysl, DICE nemůže být studiem jednoho stylu“. Jednoduše, dle Soderlunda prostě někdo chce zůstávat jen u své jedné značky a někdo chce zkoušet něco nového.

„Stejné je to s týmem, který v San Francisku pracuje na Dead Space“ vysvětluje. „Je to skvělý tým, jsou nadšení, milují práci na Dead Space. Pokud na něm chtějí dělat, odpověď samozřejmě je – tak dělejte Dead Space. My pak musíme vymyslet, jak jej prodat a zařídit, aby byl úspěšný“. Takže nyní víme, že DICE pracuje i na něčem jiném, než je Battlefield, otázka tedy je – na čem?

Nu a k tomu utrousil zajímavou poznámku na Twitteru Benjamin Cousins, bývalý člen DICE, nyní šéf švédského ngmoco. Text zprávy zní následovně: „Na stockholmské vývojářsko scéně je veřejným tajemstvím, že DICE pracuje na Mirror's Edge 2“. Samozřejmě, je to neověřená informace, ale řekněme, že zrovna tento zdroj by mohl být … relevantní. Pokud by to byla pravda, šlo by o skvělou zprávu. A co vy? Brali byste Mirror's Edge 2 běžící na Frostbite 2?

Nejnovější články