Detaily o Battlelogu, sociální síti pro Battlefield 3
zdroj: tisková zpráva

Detaily o Battlelogu, sociální síti pro Battlefield 3

21. 7. 2011 11:36 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Konečně jsme se dozvěděli další informace o chystané sociální platformě zvané Battlelog,...

Konečně jsme se dozvěděli další informace o chystané sociální platformě zvané Battlelog, která doprovodí ambiciozní Battlefield 3. Pravda, nejsou to žádné převratné informace, spíše jen potvrzení faktu, že něco takového bude k dispozici. Což nás moc nepřekvapuje, jelikož aspekty sociální sítě se do hraní promítají více a více, ostatně vznik CoD: Elite je toho důkazem. Fredrik Loving z DICE konstatuje: „Chceme, aby v Battlefieldu 3 bylo více obsahu ze social gamingu a to začíná u Battlelogu. Měníme to, jak hrajete, komunikujete a soutěžíte mezi sebou. Je to o sdílení obsahu s přáteli, rozšíření herního zážitku, ať už na vašem počítači, mobilních zařízení, kdekoliv“.


První zásadní informací je, že Battlelog bude zadarmo. Tou další je samotný obsah. Nečekejme nic překvapivého. Klasické statistiky o vás samých, tedy kolik máte bodů, jaké zbraně používáte, jak moc s nimi jste úspěšní, jaké módy nejraději hrajete apod., jsou doplněny samotnými komunikačními prostředky, jaké známe ze sociálních sítí a jaké se vlastně ve formě fór objevily už dávno. Prvek jménem Batlefeed vám zaručí, že budete vědět, co vaši přátelé a kolegové z klanu zrovna dělají, jak postupují ve hře. Když někdo splní obtížný achievement, budete mu moci přišpendlit na profil dnes už klasické "KUDOS!" a hlavně, budete moci pomocí Battlefeedu moci skočit přímo do hry k daným přátelům, což osobně vidím jako nejužitečnější.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Samozřejmě je tu i systém podobný Facebooku, kde budete moci psát své statusy. Lepší ale asi bude sledování všech možných statistik o tom, kam střílíte a jak přesně, kde máte mezery a kde už proháníte kulky lebkami protivníků bez problémů. Prostě tuna čísel, statistik a grafů, v nichž se občas každý rád hrabe.

V základu vlastně nejde o nic převratně nového, analýza vašeho počítání už je v multiplayerových FPS známa, propojení her skrze klany také, nicméně je celkem příjemné, když jsou analýzy detailnější a vše je sjednoceno, takže nemusíte skákat třeba z menu na oficiální stránky a zase zpátky. A co se týče sociálních funkcí, používat statusy apod. člověka nikdo nenutí. Další detaily se ještě dozvíme v následujících dnech.

Na Shop.Games.cz si až do vydání hry můžete předobjednat limitovanou edici Battlefield 3 pro PC (999 Kč), Xbox 360 (1399 Kč) nebo PlayStation 3 (1399 Kč). Limitovaná edice obsahuje navíc zdarma obsahový in-game balíček Battlefield 3 Back to Karkand se čtyřmi mapami z Battlefield 2. V edici jsou i další bonusy v podobě zbraní, psích známek apod.

Nejnovější články