Designér Thief 3 odchází, nové hry od Eidosu
zdroj: tisková zpráva

Designér Thief 3 odchází, nové hry od Eidosu

3. 4. 2004 17:17 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jak dnes oznámil herní server Avault, hlavní designér stealth-akce Thief: Deadly Shadows, Randy Smith, odchází z Ion Stormu.

Randy Smith se podílel na vývoji obou dvou předchozích her série, tedy Thief: The Dark Project i Thief II: The Metal Age, tehdy ještě vyvíjených u Looking Glass Studios. Když později práva zakoupil Eidos, přešel Smith i s několika dalšími tvůrci do austinského Ion Stormu. Thief: Deadly Shadows je nyní ve vývoji již třetím rokem a podle všeho by měl být vydán začátkem letošního léta (květen/červen). Ačkoliv tato zpráva není oficiální, proslýchá se, že důvod Smithova odchodu z firmy by měl mít co dočinění s osobou nového hlavního manažera Eidosu, Treye Ratcliffa. Tato změna by prý také nemusela zůstat jediná.

Na britském webu Eidosu se objevila finanční zpráva (prezentace v PDF) za minulé měsíce, ve které tento vydavatel také poodhalil plány pro nadcházející období. Ve svém fiskálním roce 2005 (který začíná v červenci 2004) plánuje Eidos mimo již ohlášené tituly vydat například další hru série Tomb Raider, dále "akční hru Deus Ex" (pravděpodobně ještě akčněji orientovaný titul pod hlavičkou slavné série), taktickou střílečku Commandos (nejspíš tedy ovlivněnou prvky Commandos) a nebo čtvrtý počin do série Hitman. Kromě Hitmana 4 má IO Interactive vytvořit i pokračování své akce Freedom Fighters a ještě další úplně nový titul. Eidos dále plánuje vydat i Backyard Wrestling 2 a dvě hry se zatím příliš neříkajícími názvy: Crash n' Burn a 25 to Life, z nichž možná jedna je tou, na které má pracovat IO.

zdroj: Avault, HomeLan

kate

Nejnovější články