Deník straší teroristickou hrozbou z Fallout 3
zdroj: tisková zpráva

Deník straší teroristickou hrozbou z Fallout 3

2. 6. 2008 19:19 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Britský bulvár Daily Mail zase jednou ostudně naletěl, tentokrát na artworky z postapokalyptického RPG.

Britský bulvární deník Daily Mail si svým pátečním vydáním u hráčské komunity ustřihl pořádnou ostudu. V temně laděném článku "Al-Kajdina strašidelná vize Ameriky zdevastované jaderným výbuchem" se Barry Wigmore jal poutavě popisovat "počítačem generovaný obrázek", který se měl údajně objevit na tajných diskusních fórech jedné islámské extremistické skupiny. Někteří z vás jej nejspíš ihned poznali, pro jistotu však dodejme, že ve skutečnosti jde o raný artwork z postapokalyptického RPG Fallout 3.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
zneužitý artwork z Fallout 3

A protože jaderná hrozba je zrovna v kurzu, dovedl si autor článku leccos vycucat z prstu: "Takhle vypadá apokalyptická scéna, které chtějí teroristé dosáhnout s atomovou bombou [..]" Samozřejmě se okamžitě chytla další média včetně australských News.com a soukromé organizace SITE Intellignce Group, sledující teroristické hrozby napříč světem. Ta obrázek i s příslušným komentářem poskytla dalšímu deníku, totiž The Daily Telegraph, a ještě druhý den po nařčení nedovedla přiznat barvu, když namísto omluvy jen mlžila v arogantním prohlášení.

Teroristické hrozby určitě neradno brát na lehkou váhu, ale ruku na srdce: strašit odběratele bulvárního tisku brilantně propracovanými artworky z Fallout 3, to je skoro příliš. Až uvidí některé screenshoty z bitev, mohlo by to s nimi pořádně zacloumat.
zdroj: Daily Telegraph & Daily Mail, Site Intel, VE3D, Shacknews

levis

Nejnovější články