Del Torovo Insane bude sandbox, ale ještě si počkáme
zdroj: tisková zpráva

Del Torovo Insane bude sandbox, ale ještě si počkáme

16. 8. 2011 11:49 | Téma | autor: Aleš Smutný |

O hororové, jinak blíže nijak zvláště specifikované hře Insane od skvělého režiséra a producenta Guillerma del Tora jsme zase nějakou dobu neslyšeli a skoro by se zdálo, že ji potká podobný osud jako mnoho jeho filmových projektů.

Nicméně nyní nás uklidnil, že na hře se pracuje. Ravda, ještě ji pár let prý neuvidíme, protože se drží plán vydání prvního dílu na rok 2013, ale pracuje se na ní.

„Museli jsme přejít na vybudování sandboxu, takže momentálně jsme dodělali design veškeré architektury. Pracujeme v Champaign v Illinois, to je z Toronta kousek, takže přicházím o i o víkendy a jsem ve studiu pořád. Víceméně pracuju 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, ale hře dáváme maximální péči. Už jsme na tomhle projektu strávili obrovské množství času. Ale stojí to za to. Jako vypravěč se na tomto médiu, na hrách, naučíte ještě víc, než jsem čekal“.


Del Torova slova o specifiku her jako médiu se pak i opakují a je vidět, že si herního designérství jako povolání velmi váží a respektuje jej. „Já jsem náruživý hráč, ale dělat hry, to je jiné. Ten proces tvorby od vás vyžaduje plné soustředění a velký respekt. Hodně se z toho učím“. Takže bude asi zajímavé sledovat různá making of, která snad budou i o tom, jak se liší herní a filmová režie. Nicméně co se týče samotné hry, mnoho toho tedy nevíme. Bude to tedy sandbox, ale v jakém stylu? Něco by mohl napovědět fakt, že nyní se pracuje na nestvůrách, které jsou prý hodně šílené, netradiční a lovecraftovské. To vůbec nezní špatně. Jen tak od boku, představte si město, ve stylu GTA, jen plné lidí... a nelidí, tma, stíny, strach a ano, hlavně ten Lovecraft, jehož del Toro miluje.

Nejnovější články